Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sarajevski sud je potvrdio: O. Šimiću dvije i pol god. zatvora

None Foto: D.Pavletić

Liječnikova je obrana najavila kako će se žaliti. Ognjen Šimić je, podsjetimo u Hrvatskoj dobio pet godina zatvora. U BIH su pak kazne za primanje mita manje

Županijski sud u Sarajevu je Ognjenu Šimiću, liječniku, izrekao kaznu od dvije i pol godine zatvora, piše Novi list. Njegova je obrana najavila da će se žaliti. Šimić je podsjetimo u Hrvatskoj osuđen na pet godina zatvora zbog primanja mita. Sarajevski Županijski sud osudio ga je na dvije i pol godine zatvora rješavajući zahtjev hrvatskog Ministarstva pravosuđa. Presuda je manja jer se temelji na zakonskim odredbama prema kojima su u BIH kazne za mito manje. 

Komentari (4)
  • Ja bi ga radije stavila da te godine radi svoj posao za sta nebi bio plaćen,a imovinu oduzet..ovako ce dvije i po godine visit u zatvoru,imovina ce mu ostat,a deficit je kardiokirurha u RH..

    20. 12. 2010,   23:16
  • jel ovo omaj hvalovrijedni sporazum sa bih kojim se kitio pjevac ministar....jel to to...da bih (i obratno) nakon pravomoćne presude hrvatskog suda ponovo mogu suditi!? pa to se onda ne zove izdržavanje kazne!!!

    20. 12. 2010,   20:24
  • ima li RH pravo zalbe? premalo je dobio psmtr!

    20. 12. 2010,   22:10