Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sarkozyjeva suparnika zasula je vrećom brašna uoči govora

None Foto: AFP/PIXSELL 9

Napadačica Claire Seguin (45) iz Lillea je na Françoisa Hollandea bacila vreću brašna. On nije bio pretjerano impresioniran napadom, ostao je samo mirno stajati

Socijalistički kandidat za predsjednika François Hollande napadnut je brašnom uoči tribine u Parizu, prenosi BBC.

Sarkozyjeva izazivača napala je 45-godišnja Claire Seguin iz Lillea, koja je, nakon što je vičući kako je u tom gradu pokušavaju ubiti socijalisti na Hollandea bacila vreću brašna, odvučena s pozornice. Hollande nije bio pretjerano impresioniran napadom - ostao je mirno stajati, samo je stresao brašno sa svojih papira.

- Postoje drugi načini iskazivanja neslaganja. Ostajem otvoren za dijalog - komentirao je Hollande napad na Twitteru.

Hollande nije jedini kandidat izložen napadima. Otkriveno je da su prošlog tjedna 68-godišnjoj kandidatkinji zelenih Evi Joly poslani metak i prijeteća pisma. Njezin šef kampanje otkrio je da Joly često dobiva nacionalistički intonirana pisma ekstremne desnice.

Prvi krug predsjedničkih izbora održat će se 22. travnja. Tri istraživanja javnog mnijenja pokazuju da Hollande vodi ispred sadašnjeg predsjednika Nicolasa Sarkozyja - prema posljednjem istraživanju socijalist uživa potporu 31 posto glasača, a sadašnji predsjednik 23,5 posto. Na trećem se mjestu sa 20 posto nalazi Marine Le Pen, kandidatkinja ultradesne Nacionalne fronte čiji se otac Jean-Marie Le Pen i sam neuspješno kandidirao na prethodnim predsjedničkim izborima.

Komentari (7)
  • hahahaha, tako bi trebalo naprašiti naše, samo brašno je isuviše fino za njih, naše treba zasuti pepelom ili vapnom...hahahaha...

    1. 2. 2012,   21:56
  • Hvala na ispravku. Obrazac za ispravak članka nalazi se ispod teksta svakog članka. Ulogirajte se i pošaljite ispravak. Hvala.

    1. 2. 2012,   22:49
  • to je predizbori trik tj namještaljka tako da bude još simpatičnijiljudima

    1. 2. 2012,   20:51