Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Saslušanje o izručenju Juliana Assangea bit će tek u veljači

None Foto: HANNAH MCKAY/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Američke vlasti su protiv 47-godišnjeg Assangea podigle 18 optužnica, uključujući zavjeru hakiranja računala američke vlade i kršenje zakona o špijunaži.

Saslušanje na kojem će se odlučiti treba li osnivač Wikileaksa Julian Assange biti izručen Sjedinjenim Državama zbog optužbi koje uključuju špijunažu održat će se u veljači iduće godine, odlučio je sud u Londonu u petak. 

Američke vlasti su protiv 47-godišnjeg Assangea podigle 18 optužnica, uključujući zavjeru hakiranja računala američke vlade i kršenje zakona o špijunaži. 

Julian Assange extradition U PETAK IDE NA SUD Britanci potpisali odluku o izručenju Assangea SAD-u

Assange je trenutno pritvoren u Londonu na 50 tjedana zbog kršenja uvjeta jamčevine nakon što je sedam godina proveo u veleposlanstvu Ekvadora kako bi izbjegao izručenje Švedskoj na ispitivanje o navodnom seksualnom zlostavljanju. 

Assange se videolinkom javio na kratko saslušanje sudu u Westminsteru. 

Ben Brandon, odvjetnik koji zastupa Washington u tom slučaju, iznio je sažetak optužbi protiv njega, uključujući ono da je provalio šifru američke obrambene mreže. 

Assange je odgovorio kako "nije razbio nikakvu šifru". 

Komentari (5)
  • Centrafor, ni sam nisi svjestan kolika je boleština u tebi. Da ti Amerika vrši nuždu u usta ti bi reko, samo dajte, nastavite. Jedno od većeg zla na kugli zemaljksoj je politika SAD-a i ljudi koji su u njoj.

    15. 6. 2019,   11:24
  • A do tada ? Mislim da ce izruciti na kraju Australiji. Ono sto ostane od njega

    14. 6. 2019,   15:01
  • Dosadni ste več sa tim bolesnikom

    15. 6. 2019,   02:50