Obavijesti

News

Komentari 23

Sastanak Vlade i EK u NSK-u: 'Vi ste primjer uspješne priče'

Sastanak Vlade i EK u NSK-u: 'Vi ste primjer uspješne priče'
12

Nakon sastanka u Banskim dvorima premijer Plenković i predsjednica EK-a Von der Leyen otišli su u NSK gdje se održava sastanak hrvatske Vlade i Europske komisije

VIDEO

Premijer Andrej Plenković sastao se u petak ujutro u Banskim dvorima s predsjednicom Europske komisije Ursulom von der Leyen, a nakon toga su se uputili u Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu na sastanak cijele Vlade sa svim povjerenicima Komisije.

Na početku sjednice premijer je istaknuo glavne prioritete hrvatskog predsjedanja Vijećem EU, kao što su završavanje dogovora oko sedmogodišnjeg financijskog okvira EU te zaključenje pregovora za Brexit.

POGLEDAJTE VIDEO: 


Ursula von der Leyen istaknula je da su prioriteti koje je naveo Plenković i prioriteti EK.

- Računamo na vaše iskustvo, Hrvatska je dobar primjer uspješne priče - poručila je.

Nakon sjednice očekuje se zajednička izjava Plenkovića i von der Leyen.

Prilikom dolaska u knjižnicu, ministri su istaknuli značaj predsjedanja Vijećem EU za svoje resore. Tako je ministar turizma Gari Cappelli naglasio kako će se zajedno s kolegama iz Europe ujediniti u brendiranju Europske unije.

Zagreb: Sastanak članova Europske komisije sa članovima hrvatske Vlade

- Ići ćemo na jednu novost koju ćemo pokušati progurati s kolegama iz Europe, a to je da Europa ima svoj određeni brend, koji do sada nije imala, da bi mogla imati zajednički nastup prema Dalekom istoku, Americi ili slično - istaknuo je.

Ministar graditeljstva Predrag Štromar istaknuo je prostorno planiranje, zaštitu hrvatskih ljepota te ubrzavanje procesa izdavanja svih dozvola.

- Osim promocije, tu će biti i iskustva iz drugih država pa da vidimo kako naše ideje još popraviti i na kraju implementirati da naši građani bolje žive, da imaju manje birokracije, manje šaltera, biljega - istaknuo je.

Ministar financija Zdravko Marić osvrnuo se na proračun EU koji se treba donijeti do kraja godine. Tko su dobitnici, a tko gubitnici, naglasio je, još je rano govoriti.

Zagreb: Sastanak članova Europske komisije sa članovima hrvatske Vlade

- Razgovori su još u tijeku. Uvijek imate nekakvu razdiobu između neto uplatiteljica i neto primateljica, logično je da svaka skupina tih zemalja naginje u svoju korist. Sigurni smo da će se kvalitetni kompromis naći - istaknuo je dodavši kako je Hrvatska najmlađa država članica EU te nam je ovo prvi puta da sudjelujemo u pregovorima o višegodišnjem financijskom okviru.

Jelenić i Bandić sjedili zajedno 

Situaciju na svečanom koncertu u HNK noć prije, kojim je počelo službeno predsjedanje Hrvatske Vijećem EU, a u kojoj su glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sjedli jedno kraj drugog u loži, nisu željeli komentirati.

- Ne bih to komentirao, protokol je jedno, a mi se u ovom trenutku bavimo puno bitnijim stvarima - istaknuo je ministar gospodarstva Darko Horvat dok je ministar Štromar poručio da nije o tome razmišljao. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS