Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sastali su se Bandić i Bozanić: Svetište Stepincu na Savici...

None Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Na sastanku je bilo riječi i o Susretu hrvatske katoličke mladeži te je dogovoreno da će se 10. svibnja 2020. godine na Trgu bana Josipa Jelačića održati središnje euharistijsko slavlje

Kardinal Josip Bozanić i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sastali su se u utorak, a na sastanku je, između ostalog, dogovoreno potpisivanje predugovora za lokaciju izgradnje svetišta bl. Alojziju Stepincu na Trnjanskoj Savici.

"Time će se steći zakonski preduvjeti za početak realizacije projekta gradnje crkve na Trnjanskoj Savici koja je prva župa posvećena blaženom Alojziju Stepincu nakon njegove beatifikacije 2. listopada 1998. godine", priopćeno je iz Zagrebačke nadbiskupije.

Bozanić i Bandić ujedno su pohvalili suradnju Grada i nadbiskupije u turističkoj sezoni, a istaknuta je dostupnost za posjet i upoznavanje s važnim crkvenim objektima "koji čine nezamjenjiv dio sakralne, kulturne i turističke ponude glavnog grada Hrvatske".

Na sastanku je bilo riječi i o Susretu hrvatske katoličke mladeži te je dogovoreno da će se 10. svibnja 2020. godine na Trgu bana Josipa Jelačića održati središnje euharistijsko slavlje.

(maš)

Tema: Hrvatska

Komentari (57)
  • Pa kada pravite svetište za ustaškog vikara, možete odamah do njega prebaciti i njegovog poglavnika iz Madrida. Tada bi cirkus bio potpun.

    13. 8. 2019,   23:53
  • Zvuči kao početak vica "Sastali su se Bandić i Bozanić..."

    14. 8. 2019,   00:24
  • Sad će i Trg uzurpirati svojim euharistijskim slavljem.Prestanimo plaćati crkvu iz proračuna.Tko se izjasni kao vjernik postotak od prihoda.Tada će se vidjeti koliko je pravih vjernika.Evo čitam jučer kako se Hrvati u Njemačkoj masovno ispisuju iz Crkve . Ovako samo lamaću cifrom 98% katolika,grabe pare,grade crkve na svakih par metara o sl.Gradnju crkava opet mi plaćamo,a Crkva posle iznajmi prostore

    14. 8. 2019,   05:30