Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sastanak Putin-Orban: Rusi bi otkupili MOL-ov udio u Ini?

None Foto: Reuters

Sastanak održan između ruskog predsjednika Vladimira Putina i mađarskog premijera Viktora Orbana prošli tjedan u Moskvi imao je veze s Hrvatskom

Ruski predsjednik Vladimir Putin i mađarski premijer Viktor Orban razgovarali su o prodaji MOL-ovog udjela Ine Rusiji. Pregovarači razgovor ocjenjuju vrlo uspješnim, a kontakt s Rusima se nastavlja. Ne uspiju li ovi pregovori, Mađari najavljuju da će MOL tražiti drugog kupca za 49,1% udjela kojeg drže u Ini. 

Nije prvi put da se Rusija zanima za Inu

Prošli tjedan, kako prenose ruski mediji, je interes za Inu pokazao direktor Gazproma Aleksej Miller tijekom sastanka s mađarskim premijerom. Gazprom je, inače, jedan od najvećih proizvođača i distributera prirodnog plina na svijetu. 

Komentari (19)
  • pa prodajte vise da se zavrsi sa tim...

    23. 1. 2014,   13:25
  • Ako kupe Rusi, ima investicija, ima turista, ima jeftinog goriva i plina , sad samo treba formirati agenciju koja će provoditi zakon o porijeklu imovine ( čitaj love ! )naših Rusa i onda smo mala Norveška i mala Švicarska zajedno... Živjeli !

    23. 1. 2014,   15:55
  • Dok rusi ne dođu ništa od invensticija. A što se tiče ove demagoške poliklinike i fame, to treba izbrisati iz naših glava.

    23. 1. 2014,   14:15