Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sat na Britancu stao je točno u vrijeme potresa u Zagrebu

None Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL 6

Sve se uzvrpoljilo, pohitalo, poletjelo, nervozno cupkalo s jedne na drugu nogu, čekalo se kada će novi udar zatresti agramske zidove... U tren oka spokojno jutro pretvorilo se u metež, a jedan gospodin odlučio je stati

Tog nedjeljnog jutra sve je jurnulo. Ljudi su iskočili iz toplih kreveta, na brzinu se obukli i držeći mobitel u jednoj, a navlačeći cipele drugom rukom, pojurili niz stubišta bježeći od svojih domova u sigurnost travnatih površina.

Idućih nekoliko trenutaka čekao se novi. Prvi je bio jak, no nevolja nikada ne dolazi sama. Sve se uzvrpoljilo, pohitalo, poletjelo, nervozno cupkalo s jedne na drugu nogu, čekalo se kada će novi udar zatresti agramske zidove... U tren oka spokojno jutro pretvorilo se u metež, a jedan gospodin odlučio je stati i pričekati.

Zagreb: Sat na Britancu stao točno u vrijeme potresa | Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Zagreb: Sat na Britancu stao točno u vrijeme potresa | Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

- Ja sam vam, morti, umrl od straha, 'ko bu ga znal. Sto i kusur let se nikaj sličnoga nije desilo! A tu sam na flanjki već... Ma, 'ko bu ga znal kol'ko!

Ni naprijed ni nazad. Ni sim ni tam. Cajgeri su ostali mirovati kao da je vrijeme stalo. 6:24. Gospon plavi na Britancu s visina je promatrao jurnjavu.

- Kaj buju se i ovi z Pantovčaka spustili? 

Prodrmao ga je još jedan pa još jedan. Cijelu nedjelju ga je treslo i njihalo, ali on se nije pomaknuo.

- A tak je kak je. Odlučil sam da ne bum mrdnul pa kud puklo. Znate kak se veli, taj kaj beži, on ne bu nikam stigel. A ja bum tu još dugo let. Meni se nikam ne žuri.

Zagreb: Sat na Britancu stao točno u vrijeme potresa | Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Tema: Potres u Zagrebu

Komentari (29)
  • Ostavite ga tako za uspomenu.

    25. 3. 2020,   22:22
  • Moj dragi Britanac, kak mi te je žal. A Ilica, ona curica koja je na svu žalost preminula, jao Bože dragi, što nas je snašlo. Pomozi nam i barem nas oslobodi ove proklete korone i daj svim ljudima zdravlje i novaca. Tako sam žalostan!

    25. 3. 2020,   23:42
  • Kao i u Banjaluci za vrijeme katastrofalnog potresa. To je spomenik o kojem ce generacije pricati

    25. 3. 2020,   22:45
Message