Obavijesti

News

Komentari 77

Satima ispitivali Sandru Zeljko, Sauchinu tajnicu: 'Nisam kriva'

Satima ispitivali Sandru Zeljko, Sauchinu tajnicu: 'Nisam kriva'
3

AFERA DNEVNICE: Zeljko je od rujna dva puta u Uskoku tražila prekid istrage zbog narušena zdravlja. No, očigledno je dovoljno ozdravila te je u utorak satima iznosila obranu

VIDEO

Nekadašnja 'krunska svjedokinja' u slučaju Dnevnice, Sandra Zeljko, do koje, nakon što je istraga proširena i na nju, istražitelji mjesecima nisu mogli doći, u Uskoku je negirala sumnje da je i ona preko lažnih putnih naloga izvukla stotine tisuća kuna.

Zeljko je teretila bivšeg predstojnika ureda premijera Tomislavu Sauchu za izvlačenje novca lažnim putnim nalozima. Uskok Sauchu sumnjiči da je kao predstojnik ureda bivšeg premijera Zorana Milanović lažirao putne naloge i sa svojom tadašnjom tajnicom Zeljko nezakonito stekao 580.000 kn.

U proširenju istrage osumnjičena je i Zeljko.

U Uskoku smatraju da je i nakon Sauchina odlaska nastavila dizati novac te je od ožujka 2016. do veljače ove godine, prema Uskokovim tvrdnjama, samoinicijativno krivotvorila potpise kasnijih šefova kabineta Nevena Zelića i Davora Božinovića te preuzela i zadržala akontacije dnevnica u ukupnom iznosu od gotovo 350.000 kuna. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zeljko, koja je u međuvremenu dobila premještaj u Ured za razminiranje, od rujna je dva puta u Uskoku tražila prekid istrage zbog narušena zdravlja. No očigledno je dovoljno ozdravila te je u utorak satima iznosila obranu. 

Prošli tjedan sudac istrage odbio je Sauchin prijedlog za novim grafološkim vještačenjem, koje je zatražio jer smatra da su u ona, koja se trenutno nalaze u spisu, kontradiktorna. Dva vještačenja Centra za forenzična ispitivanja “Ivan Vučetić” navode da je Saucha “vrlo vjerojatno - gotovo sigurno” i “vrlo vjerojatno” skriptor dijela potpisa na spornim putnim nalozima, a vještačenje koje je napravljeno na zahtjev Sauchine obrane navodi da Saucha “vrlo vjerojatno - gotovo sigurno” nije potpisivao te naloge.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a