Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Satima su gledali nadzorne kamere ne bi li vidjeli Britt

None Foto: Mladen Gojun 7

Brat nestale Britt gledao je snimke s kamera, a u potragu za djevojkom uključilo se i više od 100 policajaca. U Hrvatsku će u petak doći i njen otac

Intenzivna potraga za nestalom Britt Lapthorne i dalje traje. Prema najnovijim informacijama, u Dubrovnik bi u petak trebao stići i njezin otac Dale. Prije nekoliko dana to je učinio brat nestale Britt, Darren, koji je kazao kako je otad prikupio vrlo važne informacije vezane za nestanak njegove 21-godišnje sestre. Darren i najbolja prijateljica nestale Britt Tara Reynolds, u policiji su u utorak pregledavali snimke nadzornih kamera iz latino bara gdje je ona posljednji put viđena. Nisu željeli otkriti što su pronašli. Više od stotinu policajaca pregledava područje oko kluba na Pilama u kojem je zadnji put viđena. Policija je razgovarala s vozačima buseva, taksistima i čistačima koji su tu noć radili.
- 10.000 ljudi je uključeno u potragu za mojom kćerkom, a uz pomoć nekih vrlo upornih članova Facebooka došli smo do mnogih podataka koje bi policija trebala istražiti - kazao je otac nestale Britt dodajući da su tako prikupili više informacija nego Interpol te hrvatska i australska policija zajedno. Australske vlasti apeliraju na Hrvatsku vladu da pomogne u potrazi za djevojkom. Senator John Hogg je sa sedam delegata stigao u Hrvatsku, a u utorak se sastao s ministrom unutarnjih poslova Berislavom Rončevićem kako bi mu prenio zabrinutost vlasti za sigurnost Britt. Delegacija će zatražiti pomoć i od premijera Sanadera te predsjednika Mesića tijekom sastanaka u srijedu, prenosi news.com.au. Britt Lapthorne (21) posljednji put je viđena 17. rujna u noćnom klubu Fuego. Otamo se zaputila u nepoznatom smjeru, a u hostelu je ostavila dokumente i novac. Obitelj nudi 20.000 eura nagrade za svaku vrijednu informaciju vezanu za nestanak, a za to su spremni prodati i kuću u Melbourneu.

Komentari (6)
  • a jooj..gdje god bila..i u kakvom stanju bila..cak i onom najgorem...nek ju samo nadu...ipak ce nekima biti srce na mjestu...pa mada se dogodilo ono najgore...a sto se tice nas...hrvata....tj...vecina vas...uzmite si strik oko vrata i objesite se..jer mi se sve vise i vise gadite...toliko da se nebi ni posra-la na vas....koliko vrijedite...uzas...sramota...pogotovo mladez...uh...najezim se od takvih buda-la koji hodaju ulicama...

    1. 10. 2008,   10:22
  • O Bože pa ovu smo prije x godina mogli gledati u filmova koji su dolazili iz Amerike,a sad na žalost to je postala i naša stvarnost.Mislim da onda treba ići u korak i po kaznama sa Amerima ,uvesti smrtnu kaznu za ovakve zločine .Strašno,ponudimo tim turistima prijateljsko ozračje,nudimo im našu toplinu,uzmemo im velike novce a onda oni nestaju bez traga.

    1. 10. 2008,   10:59
  • Koja potraga stoljeća... da se tak potrude i sve kriminalce uhvatit kaj bi tek onda bilo...

    1. 10. 2008,   15:17