Obavijesti

News

Komentari 41

Saudijka pobjegla u Bangkok: 'Ne šaljite me kući, ubit će me'

Nakon što je s obitelji otišla na odmor u Kuvajt, Rahaf (18) odlučila im je pobjeći. U Bangkoku su joj zaplijenili putovnicu jer putuje bez pratnje muškarca, a sad traži azil koji će ju zaštiti od sigurne smrti

VIDEO

Rahaf Mohammed al-Qunun (18), djevojka iz Saudijske Arabije, odrekla se islama, a zatim i zabarikadirala u hotelskoj sobi u Bangkoku. Od roditelja je pobjegla kada su bili na odmoru u Kuvajtu prije tri dana i od onda moli za azil. Tvrdi da se ne može vratiti kući jer će ju "roditelji ubiti". 

Iz Bangkoka je pokušala otići u Australiju, no pronašli su ju službenici iz Saudijske Arabije koji su joj zaplijenili putovnicu. Rekli su joj da će ju vratiti natrag u Kuvajt roditeljima. Nije ih poslušala i nije se vratila, već se zaključala u sobu u hotelu u Bangkoku. 

Putovnicu su joj službenici uzeli jer je njezin rođak prijavio da putuje bez pratnje muškarca. 

-Moja braća i obitelj čekaju me u saudijskoj ambasadi u Kuvajtu. Ubit će me, život mi je u opasnosti. Prijete mi da će me ubiti za svakakve trivijalne stvari - rekla je za Reuters. U nekoliko videa i objava na Twitteru Rahaf moli za azil i zaštitu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:11

- Moja obitelj je stroga. Zaključali su me u sobu na šest mjeseci samo zato što sam si skratila kosu. Sigurna sam 100 posto da će me ubiti čim izađem iz saudijskog zatvora - rekla je i dodala da već gubi nadu. Njezin otac, inače zaposlen u saudijskoj vladi, kontaktirao je službenike na Tajlandu da im pomognu vratiti ju natrag, a Rahaf tvrdi da im je rekao da je mentalno bolesna. 

Navodno bi tijekom ponedjeljka trebala biti deportirana u Saudijsku Arabiju, tvrde Tajlandske vlasti, gdje je odricanje od islama kažnjivo smrću. 

Pokretanje videa...

00:10

Iz ureda za imigraciju u Tajlandu poručili su da je djevojka pobjegla jer se nije htjela udati i da je zabrinuta da će upasti u probleme kada se vrati svojoj obitelji, javlja The Sun. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)