Obavijesti

News

Komentari 56

Savez antifašista prihvatio je ostavku Mesića, ostaje mu ured

Savez antifašista prihvatio je ostavku Mesića, ostaje mu ured
1

Članovi SABA-e pritom su poručili da se Mesića ne odriču kao antifašista i da mu kao bivšem predsjedniku Hrvatske ostaje ured u prostorijama Saveza

VIDEO

Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske (SABA) na sjednici Predsjedništva u četvrtak prihvatio je ostavku bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića kao počasnog predsjednika SABA-e, uz poruku da ga se ne odriču kao antifašista i da mu kao bivšem predsjedniku Hrvatske ostaje ured u prostorijama Saveza.

Mesić je krajem siječnja podnio ostavku na dužnost počasnog predsjednika SABA-e u želji, kako je naveo, da Savez poštedi negativnih posljedica nastalih objavljivanjem snimki s njegovim izjavama iz 1990. i 1992. godine u kojima relativizira ustaške zločine u logoru Jasenovac i Dječjem logoru u Jastrebarskom.

"Predsjedništvo je odlučilo prihvatiti ostavku Stjepana Mesića, s tim da ga se Savez ne odriče kao antifašista i svega što je učinio kao antifašist", izjavio je Hini nakon sjednice tajnik SABA-a Miroslav Kirinčić.

Iako na sjednici Predsjedništva nije bilo riječi o Mesićevu uredu, koji za tu namjenu koristi prostorije SABA-e u Hatzovoj ulici u Zagrebu, Kirinčić je kazao da će Mesić ostati u tom prostoru jer to pitanje nije vezano uz njegovu funkciju počasnog predsjednika Saveza.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mesiću je u lipnju prošle godine ukinut ured izmjenama Zakona o posebnim pravima predsjednika nakon isteka mandata, nakon čega su mu je Savez antifašista ponudio svoje prostorije.

Kirinčić je također najavio da će SABA u idućih mjesec dana organizirati znanstveni skup na kojem će obrazložiti svoju odluku i opisati preko 40 godina rada Stjepana Mesića, od 1971. do danas.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a