Obavijesti

Promo sadržaj

Savjeti kako snimiti savršenu fotografiju pametnim telefonom

Savjeti kako snimiti savršenu fotografiju pametnim telefonom
5

Danas se često susrećemo s fantastičnim fotografijama koje vidimo na svom feedu na Instagramu i Facebooku, a glavno pitanje koje si uvijek postavimo je – Kako su uhvatili tako dobar kadar?

Umijeće fotografiranja postalo je planetarno popularno i svatko od nas želi imati priliku zabilježiti fantastičan trenutak kojem će se uvijek moći vratiti i nakon što je on već prošao. No, iako je uvriježeno mišljenje da je za beskompromisno dobru fotografiju potrebna mnogobrojna oprema i profesionalni DSLR fotoaparat, donosimo savjete kako napraviti najbolju moguću fotografiju koristeći svoj pametni telefon. 

1. Približite se 

Kad fotografiraju portret, mnogi ljudi automatski učine korak unatrag. Ali približavanje predmetu koji se fotografira donosi gledatelju fotografije više uključenosti u nju samu. Mnogo uobičajenih široko-kutnih leća na pametnim telefonima iskrivljuju lica, pa vam ne dopuštaju da se previše približite objektu. No, s dvostrukom stražnjom Leica kamerom P20 telefona koji je dostupan i u novoj Twilight boji, inspiriranom polarnom svjetlošću, možemo snimiti nevjerojatno živopisne i realistične fotozapise, što nam uvelike mijenja sam doživljaj fotografiranja. 

2. Fotografirajte kroz elemente postavljene u prvi plan

Postoji mnogo različitih načina personalizacije vašeg stila portretne fotografije. Pokušajte snimati svoje subjekte kroz, primjerice, buket cvijeća kako biste dobili savršenu umjetničku fotografiju ili približite neki izvor blage svjetlosti blizu objektiva fotoaparata za postizanje pomalo iskrivljenog efekta fotografije. Postoji mnogo elemenata i dodataka u fotografiji koji se mogu koristiti na različite načine, a mogu poboljšati kvalitetu same fotografije. No međutim, važno je imati pametni telefon koji može sve te elemente držati u prvom planu jasno i fokusirano, što je moguće s P20 Twilight modelom.

3. Sjetite se pravila trećine, a zatim prekršite pravila

U fotografiji pravilo trećine uključuje usklađivanje predmeta s vodilicama na ekranu vaše kamere i točkama križanja, a to može biti koristan način privlačenja pažnje na žarišne točke. Ali nemojte biti previše ograničeni ovakvim pravilima - pronađite svoj stil. 

4. Mijenjajte ekspoziciju (izloženost) slike

Telefon kao što je P20 Twilight sa svojim profesionalnim značajkama odličan je za takvu vrstu fotografiranja, jer ne samo da ima najnoviju AI tehnologiju koja pomaže pri fotografiranju, već ima i profesionalne načine postavki kao što su 3D facial modeling, Low light photography - opciju snimanja fotografija u lošim svjetlosnim uvjetima te Super Night Mode koji korisnicima dopušta hvatanje odličnih fotografija i tijekom tamnih noćnih sati. 

Ovo su samo neki od savjeta koji se mogu primijeniti kako bi se stvorile beskompromisno kvalitetne fotografije, no ključ je u razvijanju vlastitog izričaja koji je karakterističan za vas. Pronaći svoj jedinstveni stil i postati prepoznatljiv zahvaljujući svojim radovima nije zasluga samo kamere, već i osobe iza nje. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!
PROMO

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!

Najbolja i najkvalitetnija PVC i ALU proizvedena u Hrvatskoj dostupna je svakome. Utoplite svoj dom, osvježite ga novom stolarijom i najvažnije – smanjite režijske troškove.
Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet
PROMO

Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet

Cilj kampanje je potaknuti na razmišljanje o negativnim stereotipima vezanim uz one najstrastvenije navijače i na taj način nogomet učiniti uključivijim sportom za sve