Obavijesti

News

Komentari 13

Savjeti kako uspješno odraditi jedinstvenu utrku 00:24 RUN

Savjeti kako uspješno odraditi jedinstvenu utrku 00:24 RUN
5

Termin utrke 00:24 RUN koja će se trčati s 28. na 29. rujna, a koju organiziraju 24sata i MZLZ sve je bliže. Donosimo top pet savjeta kako se na vrijeme pripremiti i uspješno odraditi ovu noćnu utrku

VIDEO

Spektakularna noćna utrka 00:24 RUN koja će se s 28. na 29. rujna trčati na uzletno-sletnoj stazi Međunarodne zračne luke Zagreb (MZLZ) izazvala je veliko zanimanje javnosti, stoga ni ne čudi da je 1000 slobodnih trkačkih mjesta popunjeno u rekordnom roku. Pripreme za utrku koja će početi 24 minuta nakon ponoći intenzivno traju na MZLZ-u, a marljivo se pripremaju i mnogobrojni trkači.  
Utrka 00:24 RUN jedinstvena je po tome što se po prvi puta trči po aerodromskoj stazi.

Uz to, sav prihod od uplate startnina donirat će se onima kojima je to najpotrebnije – našoj djeci kojoj treba zdravstvena pomoć. U ovom slučaju novac ide Zakladi - dječja onkologija Rebro u Zagrebu, a sve s ciljem obnove i opremanja novog odjela dječje onkologije na KBC-u Rebro kako bi mali pacijenti dobili još bolju medicinsku skrb. 

Utrka je koncipirana na način da sudionici u 45 minuta moraju otrčati jedan krug na dionici dugoj 5 kilometara. Grandiozni vatromet označit će početak utrke, a trkači će cijelu trasu prolaziti okruženi civilnim zrakoplovima i vojnim MIG-ovima. Svaki njihov korak na stazi osvijetljenoj reflektorima iz zraka će pratiti helikopter MUP-a, a nakon što pređu cilj, dočekat će ih Vodeni pozdrav. 

Generalni pokrovitelj utrke je Konzum, partneri projekta su INA, Kala i Slatinska banka, a Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i Ministarstvo unutarnjih poslova su prijatelji utrke. 

Pozivamo vas da podržite ovu akciju i uplatite sredstva na humanitarni račun IBAN: HR6723600001300132456, uz naznaku 'Donacija za Zakladu'. Skupljeni iznos u cijelosti će biti doniran nakon završetka humanitarne akcije odobrene Rješenjem nadležnog Gradskog ureda. 

S obzirom da se termin 00:24 RUN utrke bliži sve više i više, u nastavku donosimo nekoliko savjeta kako se što bolje pripremiti za utrku te kako se što brže i uspješnije nakon nje i oporaviti. 

1. Prehrana je bitna. Svi sportaši i rekreativci znaju da je trening samo trećina pripreme te kako prehrana čini druge dvije trećine kvalitetne pripreme. Mnogi trkači s kojima smo razgovarali kažu nam kako prije utrke ne jedu puno, no na njihovom su jelovniku lagane namirnice. Bitno je jesti namirnice bogate nutrijentima jer oni pomažu u obnovi mišićnog tkiva te daju energiju. U Konzumu potražite K Plus Protein liniju - s niskim udjelom mliječne masti i ugljikohidrata, bogatu proteninima. Namirnice poput skyra, zrnatog i posnog sira te svježeg sira kremaste teksture s različitim okusima - odličan su izbor za sve sportaše. 

2. Tijelo treba ugrijati i razgibati. Prije nego što započnu utrku, trkači kažu da je potrebno prvo se dobro razgibati, a potom i zagrijati mišiće. Razgibavanje je neizostavan dio svakog treninga, a nakon utrke, trkači nam kažu da se vole istegnuti kako bi oporavili mišiće i spriječili bolne upale i moguće ozljede. 

3. Važno je piti dovoljno tekućine. Tijekom utrke bitno je hidratizirati se, kako bi tijelo bilo na nivou i moglo izdržati sve napore. Hidratacija pomaže i da se trkači manje umaraju. Nakon otrčanih kilometara, najbolji oporavak uključuje veliki obrok, popraćen ponovno s puno vode.  

4. San je bitan. Prije svakog fizičkog napora, pa tako i prije utrke, bitno je dobro se naspavati i opskrbiti tijelo dovoljnom količinom sna. Dobar i kvalitetan san potreban je i nakon utrke, kako bi se tijelo u potpunosti uspjelo oporaviti. 

5. Oprema je važna. Trkačka oprema, odjeća i tenisice prije svega moraju biti kvalitetni, a onda i udobni. Majice i hlače u kojima se trči trebaju biti od kvalitetnih materijala koji sprječavaju prekomjerno znojenje, a koži dopuštaju da diše. Tenisice su najbitniji dio trkačke opreme i najvažnije 'oružje' trkača. 
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.