Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

SDP: Hrvatskoj već prijeti slom sustava zdravstva

None Foto: Hrvoje Jelavić

Zbog manjka novca za zdravstvo u proračunu, Hrvatskoj kroz nekoliko mjeseci prijeti slom zdravstvenog sustava i pad skrbi za građane

Zbog manjka novca za zdravstvo u proračunu, Hrvatskoj kroz nekoliko mjeseci prijeti slom zdravstvenog sustava i pad kvalitete zdravstvene skrbi za građane, upozoravaju SDP-ovci.
- U sljedećih nekoliko mjeseci doći će do masovne ovrhe na ime dugova jer nema sredstava, a pitanje je koliko će dugo i dobavljači biti strpljivi - rekao je Mirando Mrsić. Zaključio je kako ministar zdravstva Darko Milinović nema načina za rješenje problema i reformu zdravstva, jer u sustavu već sada nedostaje 6 milijardi kuna i još uvijek ne znaju odakle će ih namaknuti. Optužuju ministre Milinovića i Šukera da su restriktivnim odnosom prema zdravstvu prevarili zastupnike i građane.
- Milinović je odmah trebao izračunati koliko mu novca treba, a ne naknadno od Šukera tražiti tri milijarde kuna nakon usvajanja proračuna- rekao je Željko Jovanović.

Komentari (2)
  • Prijeti, ma lopovi jedni, zdrastvo već ide u krasni ku... zbog vas debila ! Teretana i janjci na žaru......ja bi i milinovića i šukera na ražanj.......sramota.......p.m.

    28. 3. 2008,   22:22
  • Pardon jadnom zdravstvu greška, šizim više na ovu dvojicu mini ministra....

    28. 3. 2008,   22:23