Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

SDP krenuo oružjem HDZ-a: Milanović poput doktora Ive

None Foto: PIXSELL 4

U pohod osvajanja još jednog mandata SDP je krenuo pozivanjem na domoljublje i patriotizam, kritiziralo se HDZ i banke, a dvorana je bila preplavljena trobojnicama

Euforija je u subotu vladala među SDP-ovcima okupljenima u Zagrebu na skupu pod motom “Hrvatska raste, nema povrataka na staro”. U pohod osvajanja još jednog mandata krenuli su pozivanjem na domoljublje i patriotizam, kritiziralo se HDZ i banke, a dvorana je bila preplavljena trobojnicama.

- Vi ste SDP, srce dobrih promjena, stranka domoljuba i patriota. Ima li ovdje domoljuba? Da vas čujem!!! - počeo je govor Zoran Milanović i poveo skandiranje: “Hrvatska, Hrvatska”. Dočekan je gromoglasnim pljeskom, skandiralo se: “Zoki!”, “SDP!” “Pobjeda!”, a na spomen HDZ-ovaca negodovalo se.

- Čeka nas teška utakmica, neće biti lako, ali vidim da su srca velika, oči bistrije nego ikad, da ste lavovi, sokolovi, orlovi i mogu reći samo za mnom. Mi smo stranka domoljuba i patriota - poručio je Milanović.

Naveo je da su u državu uveli red i rad, riješili problem švicarca, brodogradnje, Imunološkog zavoda, Petrokemije, preokrenuli gospodarske trendove.

- To je domoljublje. Smisao stranke ne može biti grabež za vlast i za pustošenje javnih poduzeća. Dajte nam povjerenje. Radimo za vas. Borimo se. Ako treba, drski smo i bezobrazni jer znamo da katkad drukčije ne ide jer smo mali. Idemo po pobjedu. Rasipanje glasova je opasno i otvara mogućnost da Hrvatsku preuzmu ljudi koji jedva čekaju da je ščepaju za gušu. Izađi i bori se, u ovom gradu ima mjesta za sve nas, ali može biti samo jedna Vlada, a to je naša - poručio je.

Na skupu se čulo da “domoljubi nisu oni koji su pokrali vlastiti narod i zemlju nego oni koji su zemlju izvukli iz krize i vole je srcem, radom, pameću i poštenjem”. Za razliku od ovog SDP-ovci su ranije na skupovima imali pokoju zastavu. Na ljevici se to prije nije smatralo prikladnim.

- Milanoviću je cilj pokazati da nitko nema monopol na domoljublje. Time ga nitko u kampanji ne može prozivati da je izdajica i da SDP ne voli Hrvatsku - rekao je Krešimir Macan, stručnjak za odnose s javnošću. Milanovića, kao i Sanadera nekada, savjetuje američki stručnjak. Macan ne vjeruje da će Milanović ovime izgubiti birače ljevice, kao što ni Sanaderu izlet ulijevo s “Hristos se rodi” nije donio nikakav gubitak.

Komentari (657)
  • "Ja sam najbolji prijatelj Srbima, mi se borimo za ćirilicu u Hrvatskoj" - Zoran Milanović za srpsku tv

    26. 9. 2015,   19:36
  • Koliko god oni svoju suplju pricu prodavali uzalud im, jer nema tko da je kupi...Otkriveni su njihovi motivi, a to je samo vlast i samo fotelje...

    26. 9. 2015,   19:15
  • Boze dragi pa kakav je taj milanovic licemjer!!

    26. 9. 2015,   19:09