Obavijesti

News

Komentari 46

SDP nakon Kuščevića kreće u opoziv Tolušića, Žalac i Marića

SDP nakon Kuščevića kreće u opoziv Tolušića, Žalac i Marića

U SDP-u ne isključuju da će se popis ministara za opoziv dodatno proširiti, jer navode, afere ministara iz dana u dan rastu. Prijedlog za opoziv vjerojatno će predati sljedeći tjedan.

VIDEO

Nakon što im je ostavkom ministra uprave Lovre Kuščevića propao prijedlog za njegov opoziv što su pokrenuli opoziv Lovre Kuščevića, koji je na kraju podnio ostavku, SDP vjerojatno idući tjedan pokreće nove opozive ministra, doznaje se u stranci. Predsjednik Kluba SDP-a Arsen Bauk potvrdio je da su prikupili potpise za tri odvojena opoziva izglasavanje nepovjerenja troje ministara i to: Tomislava Tolušića, Gabrijele Žalac i Gorana Marića. 

- Ovo je naš doprinos ambicioznoj rekonstrukciji Vlade jer su nam kriteriji između ostalog bili oni koje je predsjednik Vlade naveo, a to je ona imena koja su se imena u javnosti spominjala s aluzijama na nepravilnosti - kazao je Bauk.  

 Kad će predati zahtjeve za opoziv odlučit će idući tjedan i o tome obavijestiti javnost. 

'Hoće li u rekonstrukciju Vlade Plenković uključiti i Divjak?'
'Hoće li u rekonstrukciju Vlade Plenković uključiti i Divjak?'

- Ako se imena koja smo mi predložili poklope s onim što će premijer predložiti pretpostavljam da se onda o tome neće raspravljati, a ako bude netko izvan tog kruga onda će se sazvati sjednica sukladno Ustavu i zakonu - poručio je.

U SDP-u se može čuti kako nije isključeno da se popis ministara, za koje se traži opoziv, prošiti jer navode afere iz dana u dan rastu. Odlučili su se na opoziv troje ministara čija se imena već spominju u nagađanjima o rekonstrukciji Vlade.

Za Gorana Marića, o čijem su opozivu razmišljali već ranije, smatraju da mora otići jer ga silne afere s imovinom i nekretninama previše opterećuju. Gabrijeli Žalac krimen je 'afera Mercedes' te prometna nesreća, nakon koje se saznalo da tri godine nije imala valjanu vozačku dozvolu. Opoziv Tolušića tražit će se zbog njegovih nekretnina i stambenog objekta u dvorištu kuće, većeg od sto kvadratnih metara za kojeg je potpredsjednik Vlade objašnjavao da se radi o prostoriji u kojoj roštilja. Zamjeraju mu što je kuću u Virovitici u kojoj živi u imovinskoj kartici prijavio s upola manjom kvadraturom. Oporbi je sporno i što mu je kuću gradila tvrtka građevinarstvo Horvat koja je dok je Tolušić bio virovitičko-podravski župan često poslovala sa Županijom.

Davor Bernardić: Ovo je tek početak promjena u Hrvatskoj
Davor Bernardić: Ovo je tek početak promjena u Hrvatskoj

Kako bi se pokrenuo opoziv ministara SDP treba prikupiti 31 potpis, a zahtjev će se automatizmom uvrstiti u dnevni red. Vlada ima osam dana da se očituje na zahtjev, a rasprava i glasovanje moraju se provesti u roku od 30 dana. To znači da postoji mogućnost da Sabor bude sazvan na još jednu izvanrednu sjednicu, ukoliko premijer Andrej Plenković troje ministara prije ne smjeni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca