Obavijesti

News

Komentari 47

"SDP neće držati ljestve HDZ-u koji štiti mutne poslove"

"SDP neće držati ljestve HDZ-u koji štiti mutne poslove"
1

Mi smo napravili što smo mogli kad smo uočili probleme u tom braku HDZ- a i Mosta, prijavili ih za nasilje i zatražili smjenu ministra financija, rekao je u petak Davor Bernardić

VIDEO

Predsjednik SDP- a Davor Bernardić vrlo slikovito poručio je kako SDP "neće držati lojtre HDZ- u koji štiti mutne interese".  

POGLEDAJTE VIDEO:

- A Plenković u ovom trenutku štiti mutne interese, to je očito i jasno. Što se tiče brakorazvodne parnice između HDZ- a i Mosta, ne namjeravamo biti voajeri i ljudima viriti u spavaću sobu. Tko to želi, neka u tome sudjeluje. mi smo napravili što smo mogli kad smo uočili probleme u tom braku HDZ- a i Mosta, prijavili ih za nasilje i zatražili smjenu ministra financija- poručio je Bernardić.
Istaknuo je kako će u toj brakorazvodnoj parnici HDZ i Most sami sudjelovati.
- Ono što su zajedno startali, to moraju zajedno i završiti - rekao je.

Grbin: U Vladi se nastavlja sukob interesa

SDP- ov Peđa Grbin istaknuo je kako se u Vladi nastavlja sukob interesa u kojem sudjeluje i potpredsjednica Vlade Martina Dalić.  Poručio je kako Plenković kažnjava one koji govore o sukobu interesa, a ne one koji jesu u sukobu.
- Prošlog tjedna sam sa saborske govornice ukazao na opasne indicije da je jedno odvjetničko društvo koje je bilo uključeno u zastupanje određenih ruskih banaka i čitavog niza drugih subjekata, radilo na izradi Zakona, a nakon toga je uključeno u zastupanje Agrokora nakon što je u njega došao Vladin povjerenik. Jučer je Trgovački sud objavio obavijest kojom poziva sve zainteresirane da se za sve informacije koje su vezane uz postupak izvanredne uprave u Agrokoru obraćaju direktno gospodinu Ramljaku. A da li znate kako glasi adresa Ramljaka od jučer? Izvanredna.uprava@savoric.com. Dakle, jasno je da ovdje postoji sukob interesa, da je ova Vlada premrežena u sukobu interesa od početka do kraja, da tu nije problem samo gospodina Marića nego da je tu problem i gospođe Dalić. Plenković je zaključio da mu je puno bolje zatvoriti oči pred kriminalom, sukobom interesa i kazniti one koji govore o sukobu interesa, a zaštititi Marića, Dalićku i sve ostale koje su u tom sukobu uključeni- poručio je Grbin.
Na pitanje hoće li SDP pokrenuti i opoziv ministrice Dalić, Grbin kaže "korak po korak".
- U srijedu raspravljamo o povjerenju Mariću, u petak ćemo glasovati o njemu, a onda slijede daljnji koraci. U ovom trenutku ne možemo isključiti niti jedan- poručio je.

Komentirao je i izjavu ministra Orepića koji je ujutro u Ministarstvu unutarnjih poslova rekao kako narod treba reagirati jer se radi o uzurpaciji vlasti.
- Mislim da je gospodin Orepić malo prekoračio nekakve uzuse ponašanja. On je, iako razriješen, ipak ministar unutarnjih poslova i morao bi voditi računa da je Hrvatska pravna država. Ako misli da je razrješenje nezakonito, ima mogućnost obratiti se sudu. Pozivanje naroda na ulice u ovakvoj situaciji, mislim da je ipak Orepić pretjerao- rekao je Grbin.
Osvrnuo se i na nove informacije koje je Most u petak iznio u Saboru, a tiču se porezne uprave koja, kako kažu, u Agrokoru nije vršila nadzor od 2007. godine. Smatra da se Mostov Nikola Grmoja malo zaletio, ali da te informacije svakako treba ispitati i provjeriti.
- Ja tu informaciju nemam, nemaju je saborski zastupnici niti je mogu imati. Tako da je potrebno postaviti pitanje odakle ta informacija gospodinu Grmoji, na koji način je došao do nje i nakon toga provjeriti njenu istinitost. Ono što ja znam, da se veliki porezni subjekti tretiraju na malo drugačiji način i da se njihove transakcije gledaju u realnom vremenu. Gospodin Grmoja često istupa s određenim stavovima i tezama, ali ne govori na koji način je stekao ta saznanja. Bojim se da se kolega malo zaletio, ali radi se svakako o informaciji koju treba ispitati i ako je točno da je Marić štitio Agrokor od poreznog nadzora, onda ne govorimo samo o sukobu interesa nego i nečemu puno gorem- poručio je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21