Obavijesti

News

Komentari 22

SDP o Ivici Todoriću: Bogati se uvijek sami za sebe pobrinu

SDP o Ivici Todoriću: Bogati se uvijek sami za sebe pobrinu
1

"Stav je SDP-a  da je problem Agrokora postao hrvatski problem jer  direktno zapošljava oko 2 posto ukupne radne snage u Hrvatskoj, a indirektno, s dobavljačima, 5 ili 6 posto"

VIDEO

Predsjedništvo SDP-a u srijedu navečer raspravljalo je o situaciji u Agrokoru nakon velikog pada njegovih dionica na Zagrebačkoj burzi, a član Predsjedništva Siniša Hajdaš Dončić novinarima je rekao kako SDP traži da se se Vlada aktivno uključi i zaštiti, ne samo radnike zaposlene u Agrokoru, već i dobavljače.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:05

"Stav je SDP-a  da je problem Agrokora postao hrvatski problem jer  direktno zapošljava oko 2 posto ukupne radne snage u Hrvatskoj, a indirektno, s dobavljačima, 5 ili 6 posto. On te izravno utječe na 2 do 3 posto BDP-a. Tražimo da Vlada posebnu pozornost posveti onim dobavljačima koji se ne mogu snaći i koji će bolan proces restruktuiriranja po našoj analizi najviše udariti", rekao je Hajdaš Dončić novinarima u stanci sjednice Predsjedništva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U SDP-u smatraju da bi Vlada trebala intervenirati vezano uz radnike Agrokora, dobavljače i poljoprivrednike, no pitanje vlasništva i obitelji Todorić ih ne zanima jer se, istaknuo je Hajdaš Dončić, "bogati uvijek za sebe sami pobrinu".

Iako se očekivao i dogovor o lokalnim izborima u Zagrebu, o tome, po riječima Hajdaša Dončića, nije bilo riječi, tako da se, ni dva mjeseca do lokalnih izbora, još uvijek službeno ne zna koga će ta stranka podržati kao kandidata za gradonačelnika glavnoga grada.

Hajdaš Dončić nije htio komentirati neslužbene informacije da su razgovori između SDP-a i HNS-a vezano za lokalne izbore u Zagrebu pri kraju i da bi najkasnije do ponedjeljka te dvije stranke trebale objaviti da zajednički u Zagrebu idu na  "rušenje"  gradonačelnika Milana Bandića. 

"Na Predsjedništvu isljučivo razgovaramo o cijeloj Hrvatskoj, ne ulazeći detaljno u pojedine gradove, općine ili županije", odgovorio je Hajdaš Dončić na pitanje o kandidatu za zagrebačkog gradonačelnika te istaknuo da će odluku o tome donositi gradska organizacija stranke.

Naglasio je i da je SDP-u cilj "rušenje" Milana Bandića, ali i dodao da oni to mogu ostvariti i s HNS-ovom Ankom Mrak Taritaš, ali možda i s nekim drugim kandidatom ili kandidatkinjom, ne preciziravši na koga misli. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!