Obavijesti

News

Komentari 223

Iznenađenje: Bivši ministar Komadina ostaje u vrhu SDP-a

Iznenađenje: Bivši ministar Komadina ostaje u vrhu SDP-a
32

Za potpredsjednike SDP-a izabrani su Rajko Ostojić, Komadina, Opačić i Maras. Gubitnici su Holy, Ranko Ostojić, Obersnel i Leko koji nisu ušli u Predsjedništvo.

VIDEO

Najveće iznenađenje na unutarstranačkim izborima u SDP-u za članove Predsjedništva je izbor Zlatka Komadine otpisanog ministra koji je u Predsjedništvo ušao s 1458 glasova, odnosno bio je na trećem mjestu. Na prvom mjestu je s 1532 glasa Rajko Ostojić, a na drugom Davor Bernardić s 1472 glasova. U Predsjedništvo su ušli i Gordan Maras, Arsen Bauk, Neven Mimica, Milanka Opačić,  Branko Grčić, Željko Sabo, Siniša Hajdaš Dončić, Mirando Mrsić, Željko Jovanović, Boris Šprem, Biljana Borzan, Mihael Zmajlović, Marina Lovrić-Merzel i Vedran Babić.

Najveći gubitnici su Mirela Holy, Ranko Ostojić, Vojko Obersnel i Josip Leko jer oni nisu ušli u Predsjedništvo.

SDP-ovci su danas izabrali i četiri potpredsjednika stranke. Najviše glasova, odnosno njih 1217 dobio je Rajko Ostojić. Na drugom mjestu je Komadina s 1056 glasova, treća je Opačić s 851 glasom, a četvrti je Maras s 835 glasova. Predsjednik stranke Zoran Milanović je nakon izbora čestitao novim potpredsjednicima i članovima Predsjedništva. Onima koji nisu ostvarili svoja očekivanja poručio je da to shvate sportski.

-  To je teško, znam. Idemo zajedno dalje s ovim timom, idemo po povjerenje ljudi. Idemo po nove pobjede za SDP i Hrvatsku. Živjeli - rekao je Milanović. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Milanović: U maloj rođačkoj državi ne može se raditi posao

Esdepeovke i esdepeovci, članovi pobjedničke koalicije, dobro došli! Čestitam vam na pobjedi. Idemo raditi! - rekao je premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović na početku Konvencije SDP-a na kojoj će 2290 delegata izabrati novo vodstvo stranke - potpredsjednike, članove Predsjedništva i Glavnog odbora. Za 17 mjesta u Predsjedništvu natječe se 34 kandidata, a za 103 mjesta u Glavnom odboru natječe se čak 364 kandidata.

Brat je brat, sestra je sestra, roditelji su roditelji, a posao je posao. Politika je posao. U maloj rođačkoj državi ne može se raditi posao, Milanović

Stoga se očekuje vrlo napeta i neizvjesna utrka za popunjavanje najviših funkcija u stranci. SDP-ovi unutarstranački izbori održavaju se u maloj dvorani zagrebačkog Doma sportova.

Veliki dio svog govora pred delegatima izborne konvencije predsjednik SDP-a Zoran Milanović posvetio je hrvatskoj poziciji u Europskoj uniji.

- Nema više genijalnih ideja koje će promijeniti svijet, evo već u ponedjeljak. U Europi kao da nedostaje energije. Vlada velika kriza nepovjerenja i u ovom teškom trenutku Hrvatska ulazi u EU. EU je sredstvo za Hrvatsku, to je činjenica. A činjenica je i da se Hrvatska mora razvijati na krilima europskih fondova koji su mršaviji nego prije. Treba naći balans između štednje koja je nužnost i rasta koji je preduvjet napretka - rekao je Milanović i dodao da u ovim teškim vremenima očekuje podršku i od građana i od članstva SDP-a.

Govoreći o korištenju kohezijskih fondova Milanović je Europsku uniju usporedio s Jugoslavijom. Jugoslavija nije uspjela jer se razlike između najrazvijenijih i najzapuštenijih regija nisu smanjivale. Dok se, rekao je, u EU događa suprotno. Jaz između najbogatijih i najsiromašnijih članica sve je manji.

SDP je vodeća snaga koalicije, a HNS je strateški partner bez kojeg se ne može odlučiti ali u konačnici ne odlučuje, Čačić

- Cilj je jaka Hrvatska koja za 20 godina neće biti primateljica nego davateljica europske pomoći - rekao je Milanović.

Predsjednik SDP-a u svom je govoru podsjetio na nužnost provođenja, kako je rekao, jedine dogme - odustajanja od mentaliteta bliskoga nepotizmu.

- Brat je brat, sestra je sestra, roditelji su roditelji, a posao je posao. Politika je posao. U maloj rođačkoj državi ne može se raditi posao. To je jedina dogma - rekao je Milanović.

Šef SDP-a upozorio je članove stranke da su lokalni izbori blizu.

- Moramo si postaviti visoke ciljeve. Na izbore ćemo sami ili u koaliciji, većinom u koaliciji - rekao je Milanović.

Čačić ne vidi ni jedan razlog za neuspjeh koalicije

Na slogan današnje izborne konvencije "Srce Dobrih Promjena" osvrnuo se gost konvencije Radimir Čačić u svom pozdravnom govoru.

- Građani od nas očekuju dobre promjene, za njih je zadnji čas i to se od nas očekuje. Politika je mjerljiva disciplina. Na kraju mandata mjeri se porastom BDP-a, zdravljem ekonomije i postotkom realizacije korištenja EU fondova. Konačnu presudu donijet će nam sudac, a tko su suci znamo. SDP je vodeća snaga koalicije, a HNS je strateški partner bez kojeg se ne može odlučiti ali u konačnici ne odlučuje - rekao je šef HNS-a Radimir Čačić i dodao kako ne vidi ni jedan razlog za neuspjeh vladajuće koalicije.

I IDS složno uz partnere

Koalicijski partner Ivan Jakovčić, uime IDS-a, poručio je "drugaricama i drugovima" iz SDP-a da su sada odnosi između te dvije stranke najčvršći u zadnjih 20 godina te da će ih IDS koji se često spominje kao najslabija karika podržati do kraja mandata  te očekuje suradnju i uspjeh i na lokalnim izborima. Kao i Čačić, istaknuo je da je uloga SDP-a u vođenju zemlje ključna te da građani najviše očekuju upravo od njih. Silvano Hrelja, šef HSU-a, podsjetio je da je potrebna žrtva građana da se zemlju izvede iz krize.

Umirovljenici su prvaci svijeta u umijeću preživljavanja, veterani podnošenja žrtava, Hrelja

- Umirovljenici su prvaci svijeta u umijeću preživljavanja, veterani podnošenja žrtava. Imaju strpljenja da se zgarište koje je ostavila bivša Vlada pretvori u vatru. Nadamo se da će Vlada pomoći da to što lakše i brže prođe - poručio je Hrelja. Milorad Pupovac iz SDSS-a esdepeovcima je poručio da će ih podržati u svim teškim odlukama.

Komadina drži da će se izabrati najbolji, među kojima vidi sebe

U raspravu se uključio i Zlatko Komadina, još uvijek aktualni potpredsjednik stranke, uvjeren je, kazao je, da će delegati izabrati najbolje vodstvo u kojemu će objediniti "žene i muškarce, mlado i staro, ali i osobe srednjih godina kao što je on". Suptilno je tako lobirao za sebe te se zahvalio stranačkim prijateljima koji su ga bodrili dok je bio bolestan i u konačnici odstupio s mjesta ministra pomorstva, prometa i veza.

- Želim članovima Vlade sreće i zdravlja, to nam svima treba. Nadam se pobjedi na lokalnim izborima za godinu dana - kazao je Komadina.

Nišu štedjeli na hotelima

Delegacije iz udaljenih županija prenoćile su u skupim hotelima. 

Hoteli s pet zvjezdica, Sheraton i Westin rezervirani su za kandidate iz Dubrovačko-neretvanske, Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske, Istarske i Ličko-senjske županije. Kandidati iz Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Virovitičko-podravske županije spavali su u hotelu Panorama s četiri zvjezdice. 

Nisu prošli ništa lošije, obzirom da noćenje stoji jednako kao i u hotelu s jednom zvjezdicom više. Iz stranke su upozorili delegate da ponesu sa sobom materijale koje su dobili poštom, jer u rezervi nemaju dovoljno dokumenata. Također, obavijestili su ih da troškove puta neće pokriti SDP.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 223
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag