Obavijesti

News

Komentari 163

SDP-ovci danas traže glavnog krivca za poraz na izborima

SDP-ovci danas traže glavnog krivca za poraz na izborima
1

Do jučer najpopularniji političar, predsjednik na odlasku Ivo Josipović, i njegovi izborni rezultati trebali bi biti glavna tema na današnjoj sjednici Predsjedništva

VIDEO

Do jučer najpopularniji političar, predsjednik na odlasku Ivo Josipović, i njegovi izborni rezultati trebali bi biti glavna tema na današnjoj sjednici Predsjedništva SDP-a.

U ovom izbornom porazu ogleda se i raspoloženje građana prema vladajućoj stranci, u koju su izgubili povjerenje, zbog čega bi Milanović i partneri lako mogli izgubiti i parlamentarne izbore. SDP-ovci su svjesni trenutačne pozicije na političkoj sceni i trenutačno su u fazi traženja krivca.

Svi na jedno oko zažmire kad se na obzoru uprizori šef stranke pa se okreću prema Zlatku Komadini i Davoru Bernardiću, u čijim gradovima je i ove godine Josipović pobijedio, ali s daleko manjim brojem glasova nego 2009. U Rijeci je dobio s 11.349 glasova manje nego prije pet godina, a u Zagrebu se od Josipovića, a time i od SDP-a, odmaknulo 51.506 građana. Iako se teme današnjeg sastanka Predsjedništva po običaju ne znaju unaprijed, upućeni SDP-ovci tvrde da će na tapeti biti izborni poraz.

- Formiraju se već sad znane, nazovimo ih, tri fronte, od kojih svaka ima svoga kandidata za novog šefa stranke, ali to je sve samo na probnim balonima. Ako smo htjeli smjenu na čelu, za to smo imali priliku kad smo izbacivali Slavka Linića iz stranke. Ako se tad ništa nije dogodilo, vjerujem da ni sad neće. Ma ništa od izvanrednih unutarstranačkih izbora - kaže nam visoko pozicionirani SDP-ovac. Pod tri fronte misli na riječku struju, na čelu sa Zlatkom Komadinom, Tonina Piculu, slavljenika s izbora za Europski parlament, ali SDP-ovca bez stranačke baze, i na Ivu Josipovića, kojeg u fotelju šefa gura kolega Mirando Mrsić. Zasad, prema očekivanjima, samo se priča o promjenama bez ikakvih izgleda za “ozbiljnu akciju”.

Komadina se jedini usudio prije više od pola godine javno suprotstaviti šefu govoreći kako “SDP nije stranka za ambiciozne i frustrirane”. Rekao je da je spreman kandidirati se za čelno stranačko mjesto, ali brzo je ublažio retoriku. No nije odustao od te ideje. Tonino Picula, govoreći kako ne bi imao ništa protiv te funkcije, dao je do znanja da mu Milanovićeva fotelja nije mrska iako je javno opovrgavao kandidaturu. Problem je što iza sebe nema stranačku mašineriju koja bi ga gurala.

- Ivu Josipovića za šefa, uz glavnog inicijatora njegove eventualne kandidature Mrsića, žele Igor Dragovan, Milanka Opačić, Igor Rađenović... Razlog je što svi oni žele zadržati fotelje i ne raditi ništa na demokratizaciji stranke. Suludo je što guraju Josipovića, koji je izgubio izbore koje se nije dalo izgubiti. Pa kakvu bismo to poruku poslali građanima - pita se drugi istaknuti SDP-ovac, koji kaže da nije sklon ni jednoj od tri spomenute opcije.

- Ništa konkretno se danas neće odigrati na sastanku jer, čim se pojavi Milanović, svi će se zavući u puževe kućice. Za javnost će se zaključiti kako smo homogeni i da smo nešto naučili iz ovog poraza te da moramo vratiti povjerenje građana koje smo izgubili. Novi dan, a stara priča - kaže naš izvor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 163
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa