Obavijesti

News

Komentari 91

SDP smjestio svoje članove u najluksuzniji hotel u Zagrebu

SDP smjestio svoje članove u najluksuzniji hotel u Zagrebu
1

Hotel u kojem inače odsjedaju predsjednici, popularni pjevači, glumci i ostali bogataši postao je središte onih čiji zastupnici u Saboru prozivaju iz oporbe aktualnu Vladu za rasipništvo

VIDEO

Više od 80 članova SDP-a koji će kao delegati birati novo vodstvo socijaldemokratske stranke koja je kroz kampanju zazivala povratak stranke socijaldemokraciji, radništvu i malom čovjeku, ali i jačanju drugarstva i zajedništva, odsjelo je na račun stranke u jednom od najluksuznijih hotela u Zagrebu s pet zvjezdica.

Hotel Westin u kojem inače odsjedaju predsjednici drugih država, popularni pjevači, glumci i ostali bogataši tako je postalo središte onih čiji zastupnici u Saboru prozivaju iz oporbe aktualnu Vladu za rasipništvo i pogodovanjem krupnom kapitalu u poreznoj reformi. Kako doznajemo, te sobe su rezervirane u utorak, dakle, nakon izbora novog predsjednika stranke, a naš sugovornik iz vrha Osječko baranjskog SDP-a koji nam je potvrdio tu informaciju rekao je kako su članovi poslani u hotel Westin zbog više sile.

"To je plod rekao bih omaške tajništva stranke. Delegati iz Osječko baranjske županije uvijek su večer prije konvencije noćili u Zagrebu kako se ne bi rano ujutro morali ići autobusima na konvenciju u Zagreb i iza sebe imali neprospavanu noć. No, u ponedjeljak smo saznali da za njih nije predviđen smještaj poput recimo za delegate iz Vukovarsko - srijemske i tada je krenulo rješavanje tog problema. A kad ideš LastMinute rezervirati, s velikim Adventom u gradu koji traje, onda nema druge nego da se uzme ono što je slobodno. Uz to, koliko znam, stranka je dobila popust na to noćenje", rekao nam je sugovornik iz SDP-a iz te županije upoznat sa situacijom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No, kako doznajemo, i pretprošlu konvenciju su delegati isto tako spavali u Westinu, dok su mnogi zadnji puta na proljeće bili smješteni u skromniji hotel. U krugu Davora Bernardića ispričano nam je kako je sve plod novog podmetanja tajništva stranke novom šefu. "Prvo su mu podmetnuli Boćarski dom kao lokaciju konvencije koja je premala i na kojoj ne bi moglo biti i gostiju iz stranke, a onda smo u ponedjeljak navečer otkrili novu opstrukciju jer baš one delegate koje predvodi Domagoj Hajduković koji je odustao u korist Bernardića nisu smjestili nigdje. A druge recimo jesu. I onda se moralo spašavati stvar ovako. Nema govora o luksuznom rasipništvu, već o situaciji koju nam je ostavilo staro vodstvo", kaže nam osoba bliska Bernardiću.

Jedan od viđenijih SDP-ovaca s Iblerovog trga kaže da je stranka dobila korporacijski popust i da su i prijašnjih godina delegate smještali u Westin i Sheraton i da u tome ne vidi ništa sporno. No, činjenica jest kako je SDP-ova stranačka blagajna na izdisaju, da obzirom na tek 38 zastupnika u Saboru ne dobivaju od države više toliki novac, a i da su iza njih dvoje parlamentarnih i dvoje unutarstranačkih izbora, a da se sada dodatni novac troši na luksuzne hotele u srcu grada.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

5 savjeta za izabrati fakultet:  Izračunajte za što ste stvoreni
KARIJERA

5 savjeta za izabrati fakultet: Izračunajte za što ste stvoreni

Još je manje od tjedan dana ostalo do početka polaganja ispita državne mature. Iako su maturanti već odabrali područja koja ih zanimaju većina njih u dobi od 14 godina nije sigurna kojim poslom se žele baviti u budućnosti

Za upis na fakultet zbrajaju se ocjene, natjecanja i matura
BODOVANJE

Za upis na fakultet zbrajaju se ocjene, natjecanja i matura

Iako bi se nekima sustav bodovanja za upis na fakultet mogao učiniti kompliciran, važno je naglasiti da su osim rezultata ispita iz državne mature velik čimbenik i ocjene u četiri godine srednje škole
Obrazovanje je bitno! 24sata želi da se i tvoj glas čuje
POZIV MATURANTIMA

Obrazovanje je bitno! 24sata želi da se i tvoj glas čuje

24sata poziva maturante da ispune anketu o namjerama studiranja