Obavijesti

News

Komentari 275

'SDP vodi prljavu kampanju i produbljuje ideološke podjele'

'SDP vodi prljavu kampanju i produbljuje ideološke podjele'
1

„Vidimo da je počela prljava kampanja, SDP je sve nervozniji zbog rasta rejtinga HDZ-a i sve većeg povjerenja i ugleda koji HDZ ima među građanima“, kazao je Butković

VIDEO

Predsjednik primorsko-goranske Županijske organizacije HDZ-a i tehnički ministar pomorsva, prometa i infrastrukture Oleg Butković rekao je u ponedjeljak da SDP vodi prljavu i ostrašćenu kampanju te nastoji produbljivati ideološke podjele, da je štetu koju je ta stranka učinila tijekom četiri godine na vlasti teško popraviti i da je sada s takvim SDP-om teško moguće koalirati.

„Vidimo da je počela prljava kampanja, SDP je sve nervozniji zbog rasta rejtinga HDZ-a i sve većeg povjerenja i ugleda koji HDZ ima među građanima, pa u nedostatku suvislog programa, kao što smo i očekivali, vode prljavu, ostrašćenu kampanju“, kazao je Butković na konferenciji za novinare. 

 Naglasio je da „su HDZ i Plenković nedvosmisleno zajedno osudili provokacije i paljenje srpske zastave u Kninu“ te da „ su jasno rekli da se na velike dane kao što su Oluja, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti ili održavanje Sinjske alke, HDZ ne boji biti među svojim narodom, za razliku od predstavnika tzv. narodne koalicije, koja se nije pojavila, kao ni Milanović.“

Butković drži da „SDP svjesno manipulira i nastoji produbljivati ideološke podjele i izazvati nove sukobe“ jer da nema rješenja za ključne teme, poput rasta gospodarstva i životnog standarda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

„Poručujemo im iz Rijeke da nećemo nasjesti na te provokacije“, naveo je. Napomenuo je da je "u vezi s velikom koalicijom, za koju Grbin i Jovanović kažu 'ne' , njihov koalicijski partner Beljak rekao -  sve je moguće – te da bilo najbolje da se dogovore koji je njihov stav o tome."  

 Butković je rekao da je HDZ-ov stav jasan, da „velika koalicija ne dolazi u obzir“ te da će HDZ biti pobjednik ovih izbora i formirati novu hrvatsku vladu zajedno s partnerima.

Govoreći o kritikama iz SDP  u vezi s planiranim uvođenjem cro – kartice, Butković je rekao da Grbin,  nakon „lex Perkovića“ i najveće sramote koju je Hrvatska mogla doživjeti u Europi, više ništa ne prati i ne razumije.

 Cro kartica je instrument za jačanje turističke potražnje i prometa, koji omogućuje da se poslodavcima priznaju isplate regresa, a njihovi zaposlenici mogu plaćati dio usluga isključivo u domaćim turističkim destinacijama, kao u Mađarskoj ili Francuskoj, čime bi se pomoglo razvoju kontinentalnog turizma i OPG-ova.

 U vezi s poticanjem zapošljavanja i ukidanja plaćanja doprinosa za mlade, rekao je da je SDP to bio uveo samo za visokoobrazovane, a da HDZ planira i za za mlade s osnovnom i srednjom školom. 

Komentirajući tvrdnju iz SDP-a da je HDZ-ov program nastavak Karamarkova programa, Butković je rekao da je HDZ za prošle parlamentarne izbore imao program izrađen u suradnji s IFO institutom.

 Sada smo, oslanjajući se na taj program, ali i na iskustva i proteklo vrijeme, taj program izradili tako da smo koristili većinu napisanog od IFO instituta te u skladu s trendovima i prošlih sedam mjeseci  uvažavajući realna očekivanja – izradili sveobuhvatan program, rekao je.

Komentirajući današnji proglas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića o završetku Drugog svjetskog rata, Butković je kazao da je on šaljiv čovjek, da mu je drag, ali da ipak trebamo svi biti puno ozbiljniji. Naglasio je da treba manje govoriti o ustašama i partizanima, da je za HDZ to davno završilo,  da se na ovim izborima građanima mora jasno reći koji je smjer Hrvatske, moraju nuditi rješenja i  programi,  a da ideološke teme moraju pasti u drugi plan.

Na pitanje o potencijalnom spajanju Atlantic Grupe i Podravke i treba li država prodavati udjele u Podravci, Butković je rekao da je bio protiv toga da neke tvrtke prestanu biti strateške, da je protiv prodaje ACI-ja i stabilnih i perspektivnih tvrtaka. 

 Tvrtke koje su došle u probleme, ali imaju potencijal, o njima treba raspravljati, a druge treba zadržati u vlasništvu, smatra.

 Na upit o  promjenama na čelu ACI-ja Butković je rekao da je dosadašnja direktorica izrazila želju otići pa je na tri mjeseca izabran novi čelni čovjek.

 Budući da smo mi tehnička vlada obustavio sam sve natječaje u strateškim i drugim tvrtkama jer nije korektno da se u vrijeme tehničke vlade donose kadrovske promjene i nova rješenja, dodao je.

Odgovarajući na pitanja o rejtingu Butković je rekao da su jedina anketa za HDZ uvijek bili izbori. U svim anketama do sada HDZ je uvijek dobivao manje nego je ostvario na izborima, rekao je naglasivši da „ će HDZ pobijediti, a Plenković biti premijer.“  

 Rekao je i to da o najvažnijim strateškim pitanjima za Hrvatsku treba razgovarati s najveće dvije hrvatske stranke, ali da je „u ovom trenutku, s ovakvim SDP-om, ljudima koji su 2007. i 2015. već izgubili izbore, s ovakvim programom i ljudima teško moguće koalirati.“

 Dodao je da su u mandatu sadašnje vlade, unatoč problemima u političkom funkcioniranju, ministri radili svoj posao, da je javni dug smanjen, BDP raste za 2,7 posto, a da je štetu koju je SDP učinio tijekom 4 godine na vlasti teško popraviti.   

Tomislav Klarić, HDZ-ov gradonačelnik Bakra, rekao je da je HDZ ostvario brojne projekte u županiji,  za razliku od SDP-a da su u HDZ fokusirani na životne teme, a agresiju prepuštaju njima. 

 „Potenciranje na pozdravu „Za dom spremni“ više se ne sluša ni meni, ni mojoj djeci, a vjerujte ni brojnim sugrađanima, kao ni priče o ustašama i partizanima, tko je kome, što i kako je bilo prije 75 godina. Mi gledamo budućnost, naš program je razvojan, sveobuhvatan i konkretan, nama se više ne da slušati priče o ustašama, partizanima, fašistima i antifašistima, a njima je to jedino preostalo pričati, budući da nemaju ničeg konkretnoga“ kazao je Klarić i ocijenio da se SDP u Primorsko-goranskoj županiji odrekao svojih najjačih ljudi, da Zlatko Komadina neće biti na listi, ali će biti u županijskom izbornom stožeru te da je „Komadina izgleda za njih postao nekakav činovnik.“

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 275
VIDEO

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu