Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Šef Laburista: Naša kampanja bit će jedna od najjeftinijih

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U Vinkovcima je Lesar predstavio kandidate sa liste u 5. jedinici. Oni koji obećavaju posebne projekte za pojedine dijelove države su najveći lažljivci, rekao je Lesar

Nemamo nikakve javne skupove, laburisti kampanju provode razgovarajući s građanima i naša kampanja bit će jedna od najjeftinijih kampanja stranaka koje će u novom sazivu Hrvatskog sabora imati svoje mandate - rekao je Dragutin Lesar, predsjednik Hrvatskih laburista-Stranke rada u nedjelju u Vinkovcima gdje je uz kuhano vino i jabuke predstavio kandidate u 5. izbornoj jedinici i stranački program. 

Lesar je dodao kako se njegova stranka obraća poglavito onim ljudim koji žive od svoga rada te će se zalagati za ulaganje u proizvodni sektor gdje će se otvarati radna mjesta i "radno-socijalno zakonodavstvo ne može biti na korist radnika bez radnih sudova i kolektivnih ugovora kao instrumenata utvrđivanja odnosa interesa rada i kapitala".

- Zalagat ćemo se za promjenu monetarne politike koja mora pratiti želje jeftinijeg kapitala za investiranje u gospodarstvo i za neposrednu demokraciju i razvlašćivanje političke elite kod odlučivanja o temama od nacionalnog značaja, poput ustavnih promjena ili integracija - rekao je Lesar, a govoreći o gospodarskoj situaciji u istočnoj Slavoniji, Lesar je rekao kako "oni koji vam sada obećavaju posebne projekte za pojedine dijelove Hrvatske su najveći lažljivci“. 

Vođa Laburista drži kako nema posebnih instrumenata za pomoć istočnoj Slavoniji "jer ozbiljne stranke koje provode nacionalnu politiku to čine za svaki dio Hrvatske", ali je krivica dijelom i na lokalnoj vlasti koja nije znala nametnuti središnjoj vlasti svoje projekte.

Komentari (7)
  • Lijepo je razumno trošiti sredstva za kampanju ali oni što najviše troše vode najprljaviju kampanju.

    20. 11. 2011,   19:43
  • sve više i više mi se sviđa ova stranka. i moj glas definitivno imaju

    20. 11. 2011,   22:30
  • Jedan od rijetkih poštenih zastupnika bez dlake na jeziku, skidam mu kapu i glasat ću najvjerojatnije za njih

    21. 11. 2011,   09:42