Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Šef Pentagona potvrdio: Sin Osame Bin Ladena je ubijen

None Foto: POOL New/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Hamzu Bin Ladena su smatrali najdražim sinom, pa i nasljednikom Osame bin Ladena, osnivača mreže koja ja izvela terorističke napade 11. rujna 2001 na New York i Pentagon

Američki ministar obrane Mark Esper potvrdio je smrt Hamze Bin Ladena, jednog od sinova Osame Bin Ladena, njegovog navodnog nasljednika na čelu al-Qaede, o čemu su izvijestili krajem srpnja američki mediji.

Na pitanje o smrti Hamze Bin Ladena tijekom razgovora za američki kablovski kanal Fox objavljen u srijedu navečer, Esper nije iznio pojedinosti o operaciji tijekom koje je on ubijen.

"Ne znam pojedinosti. Da su mi poznate, podijelio bih ih s vama", rekao je novi šef Pentagona koji je preuzeo dužnost krajem srpnja.

Američki mediji su objavili krajem srpnja da je Hamza Bin Laden ubijen i da su Sjedinjene Države pridonijele operaciji njegove eliminacije, ali njegova smrt nije nikada javno potvrđena.

Hamzu Bin Ladena su smatrali najdražim sinom, pa i nasljednikom Osame bin Ladena, osnivača mreže koja ja izvela terorističke napade 11. rujna 2001 na New York i Pentagon. 

Ime tog tridesetogodišnjaka nalazi se na američkom crnoj listi osoba optuženih za terorizam, navode trojica američkih dužnosnika.

Washington je u veljači ponudio nagradu do milijun dolara za svaku informaciju koja bi omogućila njegovo uhićenje.

Hamzu bin Ladena su često smatrali princem nasljednikom džihada. Neki dokumenti, među kojima su i pisma koje je agencija France presse otkrila u svibnju 2015., potvrđuju da je Osama bin Laden njega smatrao svojim nasljednikom na čelu svjetskog džihada protiv zapada.

Hamzi bin Ladenu je u ožujku oduzeto saudijsko državljanstvo.

Komentari (12)
  • Ameri oduzmu život na temelju navodno je bio nasljednik. Alo navodno!!! Možda je bio idemo ga likvidirat. Što tek rade ako su 99% sigurni.

    22. 8. 2019,   20:54
  • I mala djeca znaju tko je organizirao napad 11.rujna..koga vi lazete?

    22. 8. 2019,   21:26
  • Idlib je pun terorista Al Kaide, i šta rade ''ameri'' po tom pitanju NIŠTA.

    22. 8. 2019,   19:36