Obavijesti

News

Komentari 119

Šef Sabora o pozdravu 'Za dom spremni': Treba ga zabraniti!

Šef Sabora o pozdravu 'Za dom spremni': Treba ga zabraniti!
1

Kada je Miro Bulj na sjednici u petak spomenuo gradnju elektrane na jezeru Peruća protiv koje se Most protivi, potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić burno je reagirala

VIDEO

To je bila jedna netipična situacija. Otkad sam u Hrvatskom saboru, ni ne sjećam se da se takvo što dogodilo. Očito izazvana riječima zastupnika Bulja, potpredsjednica Vlade Dalić je jako emotivno reagirala, ustala i počela polemizirati sa zastupnikom, što je, naravno, izvan našeg Poslovnika. Upozorio sam ju da takvo ponašanje nije u skladu s onim što bi trebalo biti u Hrvatskom saboru, tako da se nadam da se takva događanja neće ponavljati, kazao je za N1 predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Upozorio je i Andreja Plenkovića kada je SDP-ovoj Sabini Glasovac rekao da "može što hoće" nakon što je zastupnica kazala da premijer čeka da se zastupnička pitanja nakupe umjesto da ih odgovara čim budu postavljena.

- Što se tiče tih riječi, on ih je sam rastumačio, dakle ne moram ga braniti, on se sam obranio. Nije mislio da može sve što hoće u životu, nego da može reći u Hrvatskom saboru ono što želi, ponukan, pretpostavljam, raspravama, pa i vrlo grubim uvredama koje je pretrpio na vlastiti račun - kazao je šef Sabora.

Ivan Pernar je došao na sjednicu u majici s natpisom "HDZ, LOPOVI, LOPINE", a Jandroković ga je, kaže, ignorirao jer smatra da je on došao tako obučen samo kako bi na sebe privukao pozornost.

Komentirao je Gordan Jandroković i obrazovnu reformu ističući kako će novi pristup njezinoj provedbi biti pluralan.

- Važno je znati da HDZ i HNS vrlo sustavno prilaze tom pitanju, da će novi pristup svakako biti pluralan, uvažavat će razlike koje u hrvatskom društvu postoje. Dakle, nikakve isključivosti tu neće biti. Tražit ćemo, s obzirom da su tu svi zainteresirani za to kako će izgledati buduća reforma obrazovnog sustava, da se uzme u obzir raznolikost hrvatskog društva i razmišljanje hrvatskih ljudi - kazao je te dodao kako je premijer na čelu PSP-a kako bi se povjerenstvu dalo na važnosti i značaju - kazao je.

Govorio je i o izmještanju HOS-ove ploče iz Jasenovca.

- Prvi korak je bilo izmještanje ploče iz Jasenovca u Novsku. Jasenovac je takvo mjesto u kojem nazivu ili pozdravu Za dom spremni sasvim sigurno nema mjesta - kazao je, a na pitanje misli li da se poklič Za dom spremni ne bi trebao koristiti nigdje u Hrvatskoj odgovorio je da je to doista kompleksno pitanje.

- Što se tiče ustaškog pozdrava, on je neprihvatljiv i treba ga zabraniti. Što se tiče ovoga grba, tu treba napraviti dodatnu analizu i vidjeti kako je bilo moguće da Ministarstvo uprave takvo što registrira i koji je kontekst u kojem se ovdje pojavljuje taj pozdrav. Za dom spremni nije prihvatljiv i treba ga zakonski zabraniti, ali isto tako treba voditi računa o kontekstu u kojem se pojavljuje u grbu ove braniteljske udruge.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 119
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je