Obavijesti

News

Komentari 130

Šeks: HDZ u utorak skuplja potpise za opoziv Oreškovića

Šeks: HDZ u utorak skuplja potpise za opoziv Oreškovića
1

"Niti će uspjeti u nekom preslagivanju, a ako i bude srušen premijer, što je moguće, neće Karamarko uspjeti prikupiti dovoljan broj zastupnika koji bi njega iznjedrili kao mandatara"

VIDEO

Vladimir Šeks kazao je gostujući u emisiji Otvoreno kako ima informaciju da će Domoljubna koalicija u utorak početi skupljati potpise za opoziv premijera Tihomira Oreškovića.

- HDZ se upustio u kobnu i opasnu avanturu. Niti će uspjeti u nekom preslagivanju, a ako i bude srušen premijer, što je moguće, neće Karamarko uspjeti prikupiti dovoljan broj zastupnika koji bi njega iznjedrili kao mandatara. To je vrlo opasna avantura koja bi mogla rezultirati prijevremenim parlamentarnim izborima i havarijom HDZ-a na tim izborima - izjavio je Šeks.

Istaknuo je kako postoji nekoliko razloga zašto smatra da bi Karamarko trebao odstupiti iz Vlade.

- Prvi je njegov katastrofalno nizak rejting, drugi je razlog što u EU u velikoj mjeri drže da je Vlada pala. Treći razlog je pljuska koja je došla iz europske monetarne vlasti gdje nam nije odobrena kupnja obveznica, to je snažna poruka da se nema povjerenja u Vladu - objasnio je Šeks. 

- Nadalje, svjetski mediji ističu da je teret za Vladu Tomislav Karamarko, on je uteg i škodi Vladi. Ugrožen je i dotok financijskih sredstava iz europskih fondova. 77 zastupnika je izjavilo da će glasati za opoziv Karamarka. Sljedeći je razlog osjetni rast SDP-a, a ujedno opada HDZ. Ako bi sutra kada počinje prikupljanje potpisa za opoziv, može se dogoditi da se skupi 76 zastupnika da sruše premijera, ali to ne znači da će oni dati potporu Karamarku - zaključio Šeks.

 Šeks smatra da Karamarko mora odstupiti kako bi se spriječile sve štete za državu i njene građane:

  - Pitanje je što bi novi izbori donijeli Hrvatskoj. Ovakvu konfiguraciju preslagivanja ili uspon SDP-a? U svakom slučaju novi izbori donijeli bi veliku ekonomsku štetu Hrvatskoj - smatra.

Beljak: Novi izbori su jedino rješenje

Krešo Beljak (HSS) kazao je da je duboko zabrinut zbog stanja u državi.

Ne radi se ništa, osim što se prodao Končar. Novi izbori su jedino rješenje. Sada nije bila ispoštovana demokratska volja građana budući da je premijer postao čovjek koji nije dobio ni glasa na izborima - kazao je Beljak i objasnio da je HSS raskinuo sve odnose koje je imao s drugim strankama.

Beljak je također dodao da je HSS jednoglasan u toj odluci te da su ih politički sporazumi u zadnjih 15 godina mnogo koštali.

  - Mi smo kao stranka praktički nestali jer se nisu poštivali sporazumi - kazao je Beljak i dodao da HSS ne razmišlja kako će se postaviti u slučaju da se glasa o opozivu premijera Oreškovića.

Beljak je rekao i da je HSS spreman samostalno izaći na izbore, ali i da je otvoren za sporazume s onima koji 'Hrvatskoj mogu donijeti svjetlo na kraju tunela'.

Pupovac: Zemlja je u političkoj agoniji

Milorad Pupovac je na pitanje jesu li manjine jezičac na vagi u eventualnim preslagivanjima odgovorio da je to pitanje krivo adresirano:

 - Zemlja je u političkoj agoniji koji završava javnopravnim kaosom i ekonomskim kolapsom. Ne može se taj teret prevaliti na male skupine u Saboru - kazao je Pupovac i dodao:

 - Ova Vlada ne može opstati. Postoje dvije grupacije koje ne govore istim jezikom i premijer koji govori trećim jezikom - rekao je Pupovac.

Po njemu manjinska vlada nije rješenje, već produživanje agonije.

  - S ovakvim političkim odnosima u Vladi je vrijeme da se to prekine. Da li će se pojaviti neki novi mandatar s idejama koje bi predstavljale izazov za stranke teško je reći. Bit će prilike, ali teško je to u ovoj političkoj situaciji. Hrvatska treba odlučnu političku akciju! - istaknuo je.

Pupovac je dodao da je SDSS spreman samostalno izaći na izbore, a o eventualnoj koaliciji će odlučiti stranka.

HNS neće sudjelovati u preslagivanju

Beus Richembergh je jasno rekao da HNS neće sudjelovati u eventualnim preslagivanjima. Rekao je da ministarstva ne rade ništa konkretno već sad i da sve to stoji. 

Dodao je da se HNS sprema za nove izbore. Nije rekao da li će ići samostalno, ili sa SDP-om. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 130
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa