Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Šeks traži svrhu postojanja, često je u prošlosti bio u krivu'

None Foto: Marko Jurinec/PIXSELL 4

On očito traži i ima svoj medijski prostor. Tako da svako malo nešto šibne van. Često je u prošlosti bio u krivu pa ne znam zašto ne bi bio i sada, rekao je Maras

Ministri su prije današnje sjednice Vlade komentirali izjavu posebnog savjetnika predsjednice za ustavnopravna pitanja, Vladimira Šeksa koji je najavio da će Grabar Kitarović raspisati izbore najkasnije do 6. prosinca.

- To je pravo malo remek-djelo ustavno-pravne misli u Hrvata. Ima samo jednu manu, a to je da je (Šeksovo mišljenje) izravno suprotno s mišljenjem Ustavnog suda iz prosinca 2010. ili gospodin Šeks nije pročitao to izvješće ili ustavne suce smatra neznalicama  - rekao je ministar uprave Arsen Bauk.

Ministar poduzetništva Gordan Maras rekao je kako je Šeks puno toga u prošlosti govorio što se pokazalo netočnim i da ne vidi zašto bi on bio referentna točka po tom pitanju.

Na pitanje novinara tumači li Šeksovu tvrdnju kao pritisak predsjednice Republike da se izbori održe ove godine.

- On očito traži i ima svoj medijski prostor i u biti on, rekao bih, kao savjetnik predsjednice Republike traži razlog svog postojanja i svojeg savjetovanja u Uredu predsjednice. Tako da svako malo nešto šibne van. Ali, kažem vam, on je često u prošlosti bio u krivu pa ne znam zašto ne bi bio i sada - rekao je Maras.

Šefica HNS-a i prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić rekla je da se gospodin Šeks šali iz pozicije savjetnika predsjednice Republike.


Komentari (235)
  • A koja je svrha tvog postojanja u vladi? Dali su ti izmišljeno ministarstvo, jer je jedini smisao tvog ministrovanja iskazivanje slijepe odanosti vođi Partije te diskreditiranje stranačkih ili političkih protivnika po želji i zadaći Zorana

    26. 8. 2015,   11:18
  • Hahahahaha, baš je Zoka našao pravog konja za predizbornu utrku....takvog genijalca treba isturiti u prve predizborne borbene redove

    26. 8. 2015,   11:24
  • I ja tražim svrhu posojanja ali uz ovakvu vlast, plaću, ovakve cijene prehrane, režija, zahtjeva žene, djece polako gubim smisao postojanja jer kažu da sam ja kriv - A NISAM :))))

    26. 8. 2015,   10:58