Obavijesti

News

Komentari 366

Šeks: Milanović mišićima želi nadjačati Kolindin autoritet

Šeks: Milanović mišićima želi nadjačati Kolindin autoritet
1

Nastavlja se polemika o tome tko zapovijeda Oružanim snagama. Šeks je ponovio kako je nedvojbeno da Oružanim snagama upravlja predsjednica Grabar Kitarović

VIDEO

Nastavlja se polemika o tome tko zapovijeda Oružanim snagama. U emisiji Hrvatskog radija 'U mreži Prvoga' Vladimir Šeks ponovio je kako je nedvojbeno da Oružanim snagama upravlja predsjednica Republike.

- U slučaju da se ne postigne dogovor o ovom pitanju, Sabor nema ingerencije uključiti se u razrješavanje situacije, ali predsjednica ima mogućnost tražiti očitovanje Ustavnog suda - rekao je Šeks.

Zamjenica ministra obrane Višnja Tafra rekla je kako očekuje da će se svi odgovorni akteri uspjeti dogovoriti o obilježavanju 20. obljetnice Oluje u okviru Državnog odbora za proslavu koji je osnovao premijer Zoran Milanović. Na to je Šeks odgovorio kako je upravo sporno to što je Milanović donio odluku o osnivanju Odbora bez dogovora s predsjednicom. Time nam je otvorio vrata sumnjama da predsjednica neće ni sudjelovati u radu Odbora. 

Šeks je istaknuo da je predsjednica jasno iznijela svoj stav. Rekao je i kako je ovo nepodobni pokušaj izazivanja ustavne krize koju generira premijer Milanović. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Želi svojim mišićima nadjačati autoritet predsjednice Republike - dodao je Šeks.

Zamjenica ministra obrane Višnja Tafra naglasila je kako ovlasti predsjednice, Vlade i ministra obrane impliciraju suživot, dogovor i koordinaciju. Ona je naglasila kako se ovlasti predsjednice i ministra razlikuju u dva izraza - korištenje oružanih snaga i uporaba oružanih snaga. 

- Predsjednica donosi odluku o uporabi, a ministar o korištenju - rekla je.

Prema Tafrinoj interpretaciji, mogli bi se naći u situaciji da prvi put u povijesti jedan predsjednik donosi odluku o zabrani korištenja oružanih snaga u proslavi pobjede te vojske. Predsjednici do sada nikada u miru nisu donijeli takvu zabranu, istaknula je.

Pero Kovačević je rekao kako je ministar obrane, koristeći vojsku za razne prigode, pa tako i obilježavanje akcije Bljesak zapravo postupao nezakonito. Ministar je dužan obavijestiti predsjednicu, a njoj ostaje pravo reagirati. Dodao je i kako hitno treba donijeti pravilnik o obredima oružanih snaga kojima bi se propisivale vojne svečanosti i vojne žalosti. 


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 366
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)