Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Šeks poručio: 'Neće Haaški sud pisati povijest. Ovo nije kraj...'

None Foto: Patrik Macek/Pixsell

Vladi su na raspolaganju mehanizmi pravne i političke naravi, kojima će se pokušati oboriti bitni dijelovi jučerašnje presude, kazao je Šeks i dodao kako će se presuda nastojati oboriti svim silama

Bivši predsjednik Hrvatskog sabora i pročelnik Savjetodavnog vijeća HDZ-a Vladimir Šeks izjavio je u četvrtak kako je general Slobodan Praljak svojim "moralnim činom pokazao svu apsurdnost i besmislenost jedne nerazumne presude Haaškoga suda", koji je jučerašnjom odlukom doživio sramotan kraj, a da Vlada priprema političke i pravne mehanizme, kojima će se pokušati oboriti bitni dijelovi jučerašnje presude.

'HRVATSKA NIJE NAPALA NIKOGA! ' Kolinda se obrušila na Haag: "Nije ispunio temeljnu svrhu!"

Na predstavljanju svoje knjige "Državni udar" 1. i 2. Šeks je u Osijeku kazao kako je tema ove knjige obrana prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana i njegove politike prema BiH, upozorivši kako su jučerašnjom presudom u Haagu u udruženi zločinački pothvat uključeni ne samo predsjednik Tuđman, ministar obrane Gojko Šušak, načelnik Glavnog stožera Janko Bobetko, već i RH, koja je, po mišljenju toga Suda, djelovala u okviru zločinačkog poduhvata.

Ova knjiga je obrana hrvatske državne politike 90-tih godina, i pokazuje da nije postojao nikakav udruženi zločinački pothvat, da je Hrvatska republika Herceg-Bosna bila legalna i legitimna institucija, koja je bila štit obrane hrvatskog naroda. Ova knjiga predstavlja i osudu svih onih koji su doprinijeli pribijanju Hrvatske na stup srama, u prvom redu bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, koji je jedan od najodgovornijih za donošenje ovakve presude, a na posredan način, odgovoran je i za smrt generala Praljka, ustvrdio je Šeks.

Ističe kako su u knjizi predstavljeni razna stajališta brojnih povjesničara, političara i državnika, koji svjedoče da su argumenti Haaškoga suda krajnje nevjerodostojni i neuvjerljivi.

PREMIJER: "Praljak je poručio što misli o presudi i koliko je nepravedna"

Ovo je kraj Haaškoga suda, ali jedan sramotan kraj, poručio je Šeks.

Govoreći o mehanizmima koji su Vladi na raspolaganju u pokušaju osporavanja jučerašnje presude Šeks ističe kako su Vladi na raspolaganju mehanizmi pravne i političke naravi, kojima će se pokušati oboriti bitni dijelovi jučerašnje presude, posebice dio kojim je hrvatski državni vrh iz 90-tih godina prokazan kao dio udruženog zločinačkog pothvata.

To se mora nastojati oboriti svim silama. Neće Haaški sud pisati povijest. Ne treba smetnuti s uma da ovo nije kraj, istaknuo je Šeks.

 

Tema: Drama u Haagu: Praljak se otrovao!

Komentari (129)
  • ..." lociraj,hapsi, sudi,presudi...."! Onda plači,pali svijeće, moli,mrzi......!!!!!

    30. 11. 2017,   15:05
  • Kako je ono bilo, identificirati, otkriti, uhititi i transferirati. Briga Šeksa što se ovaj otrovao, boli njega što su mu Udbaški kolege Tuđman i Šušak osuđeni za zločinački pothvat. Jesu otkrili tko je Kraljevića ubio? Jedino pogrešno u presudi je što nisu naveli HDZ, na njihovim sjednicama je počeo udruženi zločinački pozvat koji dan danas traje na nama Hrvatima. Kada će koje međunarodno suđenje za to.

    30. 11. 2017,   15:06
  • Hoće. U očima svijeta i budućih generacija biti ćemo agresori i ekspanzionisti i nikakve žalbe i slično to više ne mogu promijeniti. Za to ste krivi ti i tvoja veleizdajnička bagra po imenu HDZ, uz svesrdnu pomoć lažnih socijalista zvanih SDP.

    30. 11. 2017,   15:38