Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Šeks tvrdi: Prijevremeni izbori bili bi politička havarija za HDZ

None Foto: Screenshot/RTL

U interesu Hrvatske, Vlade i HDZ-a Tomislav Karamarko trebao bi povući odlučan potez i povući se s mjesta potpredsjednika Vlade radi stabilizacije političke scene, istaknuo je Šeks

Nakon što je ranije danas Vladimir Šeks kazao kako je izgubio svaku iluziju da bi moglo uspjeti preslagivanje parlamentarne većine, gostujući u RTL-u Danas ponovio je kako Tomislav Karamarko mora otići s mjesta prvog potpredsjednika Vlade da bi Hrvatska nastavila funkcionirati. 

- U interesu Hrvatske, Vlade i HDZ-a Tomislav Karamarko trebao bi povući odlučan potez i povući se s mjesta potpredsjednika Vlade radi stabilizacije političke scene - istaknuo je Šeks.

Smatra da će se kriza i dalje rasplamsavati ako do toga ne dođe.

- Hrvatski sabor će 16. ili 17. lipnja, kao što je i najavljeno, izglasati nepovjerenje Tomislavu Karamarku. HDZ to teško može podnijeti. Kriza će se tada posebno užariti i sasvim je sigurno da će doći do prijevremenih parlamentarnih izbora. Prijevremeni izbori bi bili politička havarija za HDZ, na što ukazuju sve ankete i rejting stranke. SDP sada u trendu ima 30 posto, a HDZ 26 posto. Taj nepovoljni trend po HDZ će se nastaviti - upozorio je. 

Šeks vjeruje da je jedini način da Vlada nastavi s radom da ode Karamarko, a možda i Petrov.

- To je jedini način da Hrvatska ne dođe u situaciju da joj zapadni kreditori ne okrenu leđa. Ovo je bilo oštro upozorenje iz Londona, gdje Hrvatska nije uspjela plasirati svoje obveznice jer je Vlada ocijenjena nestabilnom, a mainstream mediji u svijetu pišu kako je Vlada de facto pala. Karamarko bi trebao učiniti jedan odgovoran i domoljubni čin i za dobrobit Hrvatske izići iz Vlade -  zaključio je Šeks gostijući u emisiji RTL Danas. 

Komentari (61)
  • U interesu Hrvatske i hrvatskih građana te budućnosti naše djece, zatuči sve članove ADZ-a i zabraniti im postojanje te oduzeti im svu pokretnu i nepokretnu imovinu do desetkog koljena jer su sve napljačkali... Uz to zabraniti i svim članovima SDP-a bavljenje politikom te započeti sa pravom primjenom KZ-a i ponovo aktivirati Goli Otok za pljačkaše i izdajice Hrvatske.

    6. 6. 2016,   20:07
  • pa problem je što se spašava hdz, a ne država

    6. 6. 2016,   20:04
  • Pa prije tjedan dana ga hvalio kod Stankovića.Ili je tad bio pod gasom ili je sad.

    6. 6. 2016,   20:09