Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vatikan u šoku! Papin rizničar silovao dva dječaka u katedrali

None Foto: STRINGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Kardinal je negirao sve optužbe, te je tvrdio kako je nevin, a njegovi odvjetnici podnijeli su žalbu na presudu, koja bi u slučaju uspjeha mogla dovesti do ponovnog suđenja

Iskrali smo se nakon nedjeljne mise u sakristiju i pili misno vino, ali on nas je ulovio. Izvadio je penis ispod svećeničke halje. Prisilio me na oralni seks. Imao sam 13 godina, svjedočio je na sudu 36-godišnji muškarac, nekadašnji ministrant katedrale sv. Patricka u Melbourneu.

Njega i još jednog dječaka nadbiskup George Pell je zlostavljao i Papin bliski suradnik, vatikanski blagajnik i treći čovjek na hijerarhiji čitave Katoličke crkve sigurno će završiti iza rešetaka jer je već proglašen krivim, čeka se samo izricanje čitave presude u srijedu.

Drugi dječak kojeg je zlostavljao poginuo je u nesreći.

Pope Francis talks as he meets youth and the Synod Fathers at the Pope Paul VI hall in Vatican SVOJE BLISKE SAVJETNIKE Papa Franjo smijenio kardinale: Zbog seksualnog zlostavljanja?

Do srijede Pell je na slobodi, no već na izlasku iz sudnice suočio se s bijesom javnosti...

- Ti si životinja! Truni u paklu! - vikali su mu dok je šepajući hodao prema autu, jer u zadnjih nekoliko godina operirao je oba koljena.

Prema australskim zakonima maksimalna kazna za zlodjela koje je počinio je 50 godina zatvora.

U povijesti Katoličke crkve niti jedan tako visoko pozicionirani svećenik nije bio osuđeni seksualni prijestupnik.

Veliki je to šok i za samog papu Franju, jer Pell je bio jedan od njegovih najbližih savjetnika, a tek prije dan-dva završila je velika konferencija u organizaciji Pape gdje se Katolička crkva javno suočila s problemom seksualnog zlostavljanja od strane svećenika. 

Nadbiskup Pell je osobno bio na čelu projekta zvanog "Melbourneski odgovor", kojim se crkva pokušala uhvatiti u koštac sa zlostavljanjem u svojim redovima, a sad se ispostavilo da je i sam zlostavljač.

Pell je inače osuđen već u prosincu no presuda prema australskim zakonima nije mogla postati javna dok se ne završi još jedno suđenje za seksualno zlostavljanje dječaka iz 70-ih godina, na kojem je Pell oslobođen zbog nedostatka dokaza. 

Komentari (229)
  • crkva je zlocinacka organizacija nek kaze ko sta hoce to vise nema veze sa zdravom pamecu stare prdonje zlostavljaju djecu obiljeze ih za citav zivot to nije sala ovi sta su otkriveni to je samo kap gdje je ovo sve sta je zataskano kazem zlocinacka organizacija

    26. 2. 2019,   06:54
  • Ovi nemaju nikakve veze sa Bogom isto kao ni ''domoljubi'' sa domoljubljem. Jedni uništili crkvu drugi državu. Ne trebaju mi riječi , djela govore !!!

    26. 2. 2019,   07:48
  • Vatikan u šoku! Izašlo u javnost....

    26. 2. 2019,   07:24