Obavijesti

News

Komentari 13

Senat razriješio Previšića i na to mjesto postavio dr. Holjevca

Senat razriješio Previšića i na to mjesto postavio dr. Holjevca

Profesor dr. Vlatko Previšić je razriješen dužnosti dekana Filozofskog fakulteta, a na mjesto obnašatelja dužnosti postavljen je dr. Željko Holjevac, priopćili su sa zagrebačkog Sveučilišta

VIDEO

Senat Sveučilišta u Zagrebu razriješio je u ponedjeljak prof. dr. Vlatka Previšića dužnosti dekana Filozofskoga fakulteta (FF) u Zagrebu i za obnašatelja dužnosti dekana toga fakulteta imenovao povjesničara prof. dr. Željka Holjevca, dosadašnjega prodekana za organizaciju i razvoj i ovlastio ga da osigura nesmetan početak nove akademske godine.

POGLEDAJTE VIDEO: Prof. dr. Vlatko Previšić nije htio odgovarati na pitanja novinara

Pokretanje videa...

00:24

 Senat zagrebačkoga Sveučilišta time je s 55 glasova za, tri glasa protiv i uz četiri suzdržana glasa potvrdio Odluku rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. Damira Borasa od 3. listopada ove godine o suspenziji prof. dr. Vlatka Previšića, te je on razriješen dužnosti dekana FF-a zagrebačkoga Sveučilišta, priopćio je nakon sjednice Senata Ured za odnose s javnošću zagrebačkoga Sveučilišta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 Podsjeća se da je rektor Boras kao ključni razlog suspenzije profesora Previšića naveo njegovu dob jer, prema mišljenju mjerodavnoga ministarstva - Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS), Previšić nakon navršene 71. godine života više ne može obnašati dužnost dekana.

 Rektor zagrebačkoga Sveučilišta također je istaknuo kako je riječ o profesoru zavidne znanstvene karijere, te da je profesor Previšić ostavio značajan trag u djelovanju i razvoju Filozofskoga fakulteta. 

 Senat je, sa 60 glasova za i uz dva suzdržana glasa, prihvatio rektorov prijedlog da se za obnašatelja dužnosti dekana FF-a imenuje izvanredni profesor Željko Holjevac, dosadašnji prodekan za organizaciju i razvoj. Obnašatelja dužnosti dekana Senat je ovlastio da osigura nesmetan početak nove akademske godine, te redovito održavanje nastave i svih djelatnosti FF-a.

 Kako se navodi, Senat je također zaključio da u sljedećem razdoblju, obnašatelj dužnosti dekana mora osigurati provedbu izbora za Studentski zbor Filozofskoga fakulteta, a potom konstituiranje i rad Fakultetskoga vijeća te izbor novoga dekana Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

 Budući da su razrješenjem prof. dr. Vlatka Previšića s dužnosti razriješeni i dosadašnji prodekani Filozofskoga fakulteta Senat je, stoji u priopćenju, na sjednici u ponedjeljak potvrdio imenovanje pet obnašatelja dužnosti prodekana FF-a.

 U skladu s odlukom Senata, obnašateljima dužnosti prodekana imenovani su - za poslovanje doc. dr.  Domagoj Tončinić, za studijske programe i cjeloživotno obrazovanje izv. prof. dr. Ivana Franić, prodekana za znanost i međunarodnu suradnju doc. dr.  Tin Turković, za studente doc. dr. Marko Alerić, a za organizaciju i razvoj doc. dr. Ivan Markić. Senat je imenovanje obnašatelja prodekanskih dužnosti prihvatio jednoglasno. 

 Senat Sveučilišta u Zagrebu i rektor Damir Boras na sjednici su istaknuli da od svih članova akademske zajednice, zaposlenika i studenata očekuju poštovanje sveučilišnih institucija, Statuta i zakona, te su ih pozvali da u svome radu na Sveučilištu djeluju kroz institucije sustava i da se suzdrže od izvan institucijskoga djelovanja, uz ostvarivanje međusobnoga konstruktivnog i akademskog dijaloga.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor