Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Senator za krvoproliće okrivio muslimane, dobio jaje u glavu

None Foto: Screenshot/Twitter/News7

Kontroverzni australski senator Fraser Anning komentirao je za medije krvoproliće u džamijama na Novom Zelandu. No rečenicu nije uspio završiti jer je dobio jaje u glavu

Nakon krvoprolića muslimanskih vjernika u džamijama u gradu u Christchurchu na Novom Zelandu, stižu brojnih izraza sućuti i osuda stravičnog čina sa svih strana svijeta. Nešto drugačije intoniranu i u najmanju ruku kontroverznu izjavu dao je australski senator Fraser Anning, piše New Zealand Herald

SMAKNUO LJUDE U DŽAMIJAMA Luđački manifest: Ubojica bio zaluđen Kosovom i nacistima

- Protivim se svakom obliku nasilja u našoj zajednici i osuđujem postupak napadača. Međutim, iako se ovakvi osvetnički pohodi ne mogu opravdati, ovi incidenti pokazuju rastući strah naše zajednice, i u Australiji i na Novom Zelandu, zbog sve veće prisutnosti Muslimana, izjavio je Anning.

- Kao i uvijek, ljevičari i mediji će sad tvrditi da za ovakve napade krivi zakoni koji dozvoljavaju držanje oružja ili uvjerenja nacionalista, ali to su sve klišeji i besmislice. Pravi razlog krvoprolića na Novom Zelandu je problem imigracije koji je omogućio muslimanskim fanaticima dolazak na Novi Zeland - kazao je.

Dan kasnije, ponovno se obratio medijima.

- Dogodila se jako strašna stvar, tragedija, ali s vremenom će postati prihvaćeno i očekivano da se ovakvi incidenti događaju. Kada ljudi bivaju napadnuti... '

Rečenicu nije uspio završiti jer mu je 17-godišnjak, koji mu stajao iza leđa, razbio jaje na glavi. Senator se u sekundi okrenuo i mladiću opalio šamar i nastavio ga udarati sve dok ih prisutni nisu razdvojili.  

TERORIST U ZADRU, ZAGREBU... Ubojica iz džamija putovao po Hrvatskoj: Evo gdje je sve bio

Reakcija australskog senatora izazvala je lavinu negativnih komentara na društvenim mrežama. Tobože osuđuje nasilje, a već sljedeću sekundu fizički je nasrnuo na tinejdžera, jedan je od komentara. 

Jedni se zgražaju što je netko s takvim uvjerenjima uopće postao senator. Pokrenuli su potpisivanje peticije da ga se razriješi senatorske dužnosti. 

Drugi osuđuju što je iskoristio ovaj traumatični događaj za promoviranje svojih nazadnih islamofobnih stavova. 

 

 

Komentari (73)
  • Sto je krivo rekao? Pa cijeli svijet je u strahu od muslimana.. Ne zaboravimo našeg Tomislava Salopeka koji je platio glavom.

    16. 3. 2019,   14:30
  • Ove mlade generacije nisu normalne.. svasta si uzimaju za pravo uz neizostavno snimanje mobitelom. Steta sto ga stari nije nokautirao.

    16. 3. 2019,   14:07
  • Na sljedećim izborima još će uvjerljivije pobjediti

    16. 3. 2019,   14:05