Obavijesti

News

Komentari 119

Šešelj i njegovi radikali ništa ne rade bez blagoslova Vučića?

Atmosfera se naelektrizirala. Svi vodeći srpski mediji imaju Šešeljev ispad na svojim naslovnicama, samo ga različito interpretiraju, ovisno koliko su priklonjeni vlasti...

VIDEO

Beograd. Dan nakon što je Vojislav Šešelj izazvao veliki diplomatski skandal. Šešelj je, podsjetimo, gazio je hrvatsku zastavu ispred Narodne skupštine i psovao hrvatsku delegaciju nakon čega je Gordan Jandroković odlučio otići iz Beograda i prekinuti službeni posjet. 

Svi su osvojili bodove: I Šešelj, i Vučić, i Plenković, pa i oporba

POGLEDAJTE VIDEO:

Uživo iz Beograda! Srpski mediji danas o Šešelju: Srbija je osramoćena, ali i radikali ništa ne rade bez blagoslova Vučićevih Naprednjaka Reporter: Ivan Pandžić

Objavljuje 24sata u 19. travnja 2018

Atmosfera se naelektrizirala. Svi vodeći srpski mediji imaju Šešeljev ispad na naslovnicama, samo ga različito interpretiraju, ovisno koliko su priklonjeni vlasti. Sinoć smo razgovarali sa kolegama iz Beograda i čuli smo zanimljivu tezu da Šešelj i njegova radikalna stranka i nisu toliko jaki i da ništa ne rade na svoju ruku, već se navodno uvijek konzultiraju sa nekim od 'naprednjaka', odnosno s nekim iz Srpske narodne stranke na čijem je čelu srpski predsjednik Aleksandar Vučić.

Plenković: Očekujemo da Srbija oštro osudi ponašanje Šešelja
Plenković: Očekujemo da Srbija oštro osudi ponašanje Šešelja

Podsjetimo, Vučić je osudio incident i sve što je Šešelj napravio, ali je sve to zapravo relativizirao.  Vučić je rekao da on nije bježao iz Hrvatske kada se palila hrvatska zastava, iako je to bilo na Trgu bana Jelačića, a ne u Saboru, da je njega proganjao Miro Bulj,  ali da se on nije bojao. Vučić je jako malo pričao oko Šešeljevog incidenta,  a onda je nastavio pričati o tome kako je u biti Srbija dobra, a Hrvati baš i nisu. To jasno pokazuje neki smjer vladajućih u Srbiji da oni ne žele potpuno osuditi Šešeljev incident. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Tako 'Danas',  koji je nezavisni medij i nije pod kontrolom vlasti, ima intervju sa srpskom zastupnicom Aleksandrom Jerkov koja je tražila da se Šešelja izbaci iz Skupštine jer je on osuđeni ratni zločinac i po zakonu ne bi smio biti u Skupštini. Ona kaže da Šešeljevi radikali sve rade uz blagoslov 'narodnjaka'. Jerkov u intervjuu navodi da je najveća zabluda kako je ovo bio usamljeni izlet Šešelja i njegove stranke.

Šešelj: Nisu me mogli odvojiti od zastave, opet bih ju gazio

- Iz svega proizlazi da je ovo zajednički pothvat SRS-a i SNS-a. I sve što poslanici radikala rade, čine to uz odobravanje Vučićevog SNS-a - navodi Jerkov.

'Politika' također donosi na naslovnici incident, te navode da je Šešelj nanio štetu Beogradu. Diplomatski skandal spominje se i na naslovnici 'Kurira', kao i na naslovnici 'Večernjih novosti', koje prenose Vučićevu izjavu: 'Osuđujemo Šešelja, a što ćemo sa Budakom?'. Također, spominju kako je lider radikala 'jučer gazio šahovnicu, za razliku od 2015. godine kada ju je palio'.

'Najveća kazna za Šešelja je to što postoji neovisna Hrvatska'
'Najveća kazna za Šešelja je to što postoji neovisna Hrvatska'

'Srpski Telegraf' isto tako je incident okarakterizirao kao skandal.

No, zanimljivo da 'Informer', tabloid koji je prema svim dostupnim informacijama, pod direktnom kontrolom vlasti i Srpske narodne stranke Aleksandra Vučića nemaju incident na naslovnici novina, pa čak ni u novinama, osim nekih izjava.

Dakle, za njih ovaj diplomatski skandal nije važan. I to dovoljno govori o stavu vlasti u Srbiji...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 119
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.