Obavijesti

News

Komentari 68

Šešelj može ostati na slobodi, a može i u zatvor na 28 godina

Vojislav Šešelj se nije žalio na oslobađajuću prvostupanjsku presudu, te on neće biti u Haagu. Uz to, poručio je da ne namjerava pratiti izricanje drugostupanjske presude jer ga to 'ne zanima'

VIDEO

Mehanizam za međunarodne kaznene sudove (MICT) izreći će pravomoćnu presudu vođi srpskih radikala Vojislavu Šešelju po žalbi haškog tužiteljstva na prvostupanjsku presudu Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) kojom je 31. ožujka 2016. oslobođen odgovornosti za progon i druge zločine počinjene na području Hrvatski, BiH i protiv vojvođanskih Hrvata početkom 1990-ih. 

U srijedu presuda Šešelju: Za njega traže 28 godina zatvora

Podsjetimo, čelnik srpskih radikala 2016. prvostupanjskom presudom oslobođen je krivnje u svih devet točaka optužnice za ratne zločine u Hrvatskoj i BiH.  Raspravno vijeće haškog suda u presudi je zaključilo da nije dokazano postojanje udruženog zločinačkog pothvata na čelu s Miloševićem i da je plan stvaranja velike Srbije bio tek politički projekt. Šešeljeve ratnohuškačke govore nazvali su podizanjem morala vojnicima.

Šešelj je još 2014. godine pušten iz Haaga na privremenu slobodu kako bi se liječio od raka. Međutim kada se pohvalio da se uspio izliječiti, nitko ga nije ni pokušao vratiti u pritvor. Šešelj je uvjeren da će sud danas potvrditi prvostupanjsku presudu prema kojoj on nije ratni zločinac.

Šešelj je u studenom 2014. ignorirao žalbeni postupak poručujući da "ima pametnijeg posla", nije nazočio žalbenoj raspravi, a predstojeća pravomoćna presuda ga "ne zanima".

Više ne prati Dikana: 'Miljenica Šešelja' vratila se u Beograd
Više ne prati Dikana: 'Miljenica Šešelja' vratila se u Beograd

Šešelj se nije žalio na oslobađajuću prvostupanjsku presudu, te on neće biti u Haagu. uz to, poručio je da ne namjerava pratiti izricanje drugostupanjske presude. Njega će zastupati odvjetnica po službenoj dužnosti, koja je ovlaštena samo za kontrolu proceduralnog postupka, dakle proceduralnih prava optuženog.

Šešelj: Ne povlačim se, nitko nije ni zatražio moju ostavku

Tužiteljstvo je u žalbi tražilo 28 godina zatvora za Šešelja ili ukidanje presude i vraćanje svega na ponovno postupanje

Tužiteljstvo smatra da prvostupanjskom presudom nije zadovoljena pravda, jer je sud u prvostupanjskoj presudi u potpunosti izbjegao obrazložiti dokaze po kojima oslobađa Šešelja. Također, tužiteljstvo smatra da je sud počinio ne samo tešku pogrešku u primjeni prava, već i u činjeničnom opisu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa