Obavijesti

News

Komentari 238

Šešeljevu pudlicu Aleksandra Vučića opet svrbi gdje ne treba

Aleksandar Vučić rekao je da će Srbija 'pomoći svojem narodu u Hrvatskoj'. Zadnji put je u 'pripomoći' sa Šešeljevim četnicima bio i sam Vučić, koji danas u biti brani svoju poziciju iz onih godina

VIDEO

I danas love Srbe da vide tko smije u Hrvatskoj navijati za Zvezdu, rekao je Aleksandar Vučić Pink televiziji pa dodao: “Razumljivo je što se najveći dio 1991. pobunio protiv takvog režima te što i dalje protjerani Srbi iz Hrvatske žive u Srbiji”.

Vučić je, uz to, rekao da su napadi “strašni” i dodao da će Srbija “pomoći svojem narodu u Hrvatskoj” ali nije rekao kako. Zadnji put kad su “pomagali” to je svršilo kobno po Srbe, a u toj je “pripomoći” sa Šešeljevim četnicima bio i Vučić, koji danas u biti brani svoju poziciju iz onih godina.

Priznao je i da je Kolindu Grabar Kitarović zamolio da ne koristi termin “velikosrpska agresija” jer postajemo taoci prošlosti, ali onda je sam spomenuo Jasenovac.

- Nevjerojatno je da Hrvatska u 21. stoljeću nema bolji odgovor na takve napade osim priče o velikosrpskoj agresiji. Fasciniran sam potrebom hrvatskih dužnosnika da pet milijuna puta ponavljaju floskule o velikosrpskoj agresiji. Ništa ih ne razumijem, jer kad bismo govorili o međusobnim žrtvama, to je neusporedivo, kako iz Prvog, tako osobito iz Drugog svjetskog rata. Da govorimo svakog dana o genocidu u Jasenovcu, zločinu u Glini i drugim mjestima nije korisno - smatra Vučić, koji ni sad ni ranije nije pokušao objasniti kako je Srbija, najprije preko tiska (Politike Express, Politike i Duge, RTS-a...), a onda i tajnim kanalima (slanjem vojnih instruktora u Knin, Franka Šimatovića, Arkana i drugih ljudi srpske tajne službe) inicirala pobunu o kojoj govori (protjerivanje i ubijanje svih nesrba bilo je u srcu te ideje) te čije se posljedice i danas osjete.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vučiću, dakako, idu na ruku incidenti poput ovih u Kninu, Pavelićeve slike u apartmanima bivših ministara, pozdravi “Za dom spremni”, grafiti “Ubij Srbina” i slične stvari. No ne treba previdjeti činjenicu da su etnicitet i idejni sukobi oko minulih ratova jedini repromaterijal regionalnih politika - političari ne znaju kako proizvesti napredak, ali znaju kako proizvesti sukob, a onda od njegove eksploatacije dobro živjeti. Ministarstvo vanjskih poslova reagiralo je na Vučićev istup.

“Republika Hrvatska odbacuje ovakav pokušaj relativizacije srbijanske odgovornosti za izazivanje oružanog sukoba i agresije na hrvatsko državno područje, koji su rezultat velikosrpske politike Slobodana Miloševića”, navodi se u priopćenju ministarstva.

”Umjesto manipuliranja činjenicama, Hrvatska poziva Srbiju da, sukladno preuzetim obvezama, unaprijedi položaj hrvatske nacionalne manjine u Republici Srbiji i napusti retoriku koja oživljava poražene projekte i šteti odnosima između dviju susjednih država.”

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 238
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.