Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sessa: 'Zgrožen sam, ali u BiH kleveta nije ni kazneno djelo...'

Nas smo se dvojica sreli možda dvaput, u prolazu, nemam nikakvih kontakata s njim, nemam ni potrebe ni želje biti u nogometnom svijetu, rekao je predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa...

Predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa ostao je šokiran optužbama bivšeg čelnika Dinama Zdravka Mamića koji ga je u Sarajevu optužio da je korumpiran.

- Na te optužbe gledam kao pokušaj da se postigne neki uspjeh u postupku u Bosni i Hercegovini. Zgrožen sam. Pokušavam racionalno se domisliti čemu to koristi i zbog čega gospodin Mamić tako brutalno napada mene i moju osobu. U krajnju ruku i na moju obitelj - kaže Sessa za RTL.

VIDEO: GOTOVO ROČIŠTE Tužiteljstvo BiH: Nema uvjeta za izručenje Mamića Hrvatskoj

- Nas smo se dvojica sreli možda dvaput, u prolazu. Nemam nikakvih kontakata s njim, nemam ni potrebe ni želje biti u nogometnom svijetu - dodao je.

Naglasio je da nikoga tko je u postupcima protiv Zdravka Mamića ne poznaje, niti je bio uključen u predmete protiv njega ili Dinama.

- Što se tiče mojih daljnjih postupaka, moram razmisliti. Konzultirat ću se. Ima jedan mali detalj, kleveta u BiH nije kazneno djelo pa bi bilo zanimljivo vidjeti kako bi se to pravno moglo postaviti. A što se detektora laži tiče, to nije nikakav dokaz pa se neću spuštati na tako niske grane - zaključio je Sessa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Podsjetimo, sud Bosne i Hercegovine danas je razmatrao zahtjev hrvatskog Ministarstva pravosuđa koje traži izručenje Zdravka Mamića po drugoj USKOK-ovoj optužnici koja Mamića i šestoricu okrivljenika, među kojima su njegov sin Mario i brat Zoran, tereti da su, u sklopu zločinačkog udruženja, oštetili Dinamo za oko 200 milijuna kuna.  

Po dolasku na ročište pred sud u Sarajevu Mamić je napao predsjednika Vrhovnog suda Sessu.

- Poručujem mu da je korumpiran, nepošten i pokvaren - rekao je  Mamić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Tema: Hrvatska

Komentari (59)
  • pa doslo je vrijeme da i sessa koji vedri i oblaći sudstvom dođe pod istragu,mamić govori istinu,ali kod nas će sve završiti kao i u većini slućajeva nema dokaza i mamić laze a cijela hr zna da je sudstvo totalno korumpirano

    23. 7. 2019,   21:31
  • Svi znamo da su suci i cjeli sistem korupirani.Sesar je uzimo lovu

    23. 7. 2019,   21:36
  • Mamić zna sve o sucima jer isti takvi su mu omogućili pljačku za određene iznose novca !

    23. 7. 2019,   20:11