Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Šest zlatnih retrivera usred Like spasilo je malo janje...

None Foto: Screenshot/Facebook/Dijana Tomasegovic Tomic 2

Kujica Blondie, nadahnuta iznenadnim majčinskim instinktom, pazila ga je i čuvala dok su ga njezina braća i sestre nježno njuškali. Brzo je pronađen i vlasnik janjeta

Prava pseća bajka zbila se u nedjelju kraj Brinja.

Šest zlatnih retrivera udaljilo se nakratko od svog čuvara Vjekoslava, ali su se brzo i vratili. No, ostao je začuđen zbrojivši izdaleka da to više nije čopor od šest, već sedam bića svijetloga krzna.

Retriveri su, naime, sa sobom iz ličkog prostranstva doveli zalutalo janje! Mali janko očito im je vjerovao, možda ih je i zamijenio za svoje stado, a kujica Blondie, nadahnuta iznenadnim majčinskim instinktom, pazila ga je i čuvala dok su ga njezina braća i sestre nježno njuškali. Brzo je pronađen i jankov vlasnik, vraćen je stadu, a retriveri su nastavili s igrom. Te je ljepotane uzgojila zagrebačka odvjetnica Dijana Tomašegović Tomić, a među njima je bio i mladi hrvatski šampion Bronco, pravim imenom Blondilex Braveheart. Bronco će, nakon ličkih avantura i spašavanja malog janka, početkom ožujka krenuti prema Velikoj Britaniji, gdje će biti jedan od 22 pseća ljepotana koji će predstavljati Hrvatsku na najstarijoj i najprestižnijoj izložbi pasa Cruftsu. Ono što je u svijetu tenisa Wimbledon, to je u svijetu pasa Crufts, koji se u Birminghamu održava već 126 godina. 

 

Komentari (100)
  • Imam i ja zlatnog retrivera, i nije čudo da su ovako pazili janje, to je nevjerojatno ljubazan, miran i umiljat pas, nedajbog imat ga u kući kao psa čuvara, taj će samo mahati repom kad lopina upadne u kuću, a i može ga lopina "kupit" s komadom bilo kakve hrane, mogu pojesti nevjerojatno mnogo. I jeli bi non-stop. Ali.... dlaka po stanu..... to je posebna priča. Nikada više u moju kuću! Brda dlaka! Nek dobro razmisli svatko prije nego uzme zlatnog retrivera.... imat će brda zlatnih dlaka po stanu!!!

    19. 2. 2017,   19:57
  • Ovi ga tolko iznjušili da je ostao bez mirisa...

    19. 2. 2017,   19:35
  • Lijepo smišljena reklama za uzgajivača

    19. 2. 2017,   20:26