Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Šestero djece skoro se smrzlo na Plješevici: Završili na hitnoj

None Foto: MUP 7

Kako bi im što prije bila pružena liječnička pomoć, policajci su djecu staru od jedne do 10 godine i žene, na rukama iznijeli do službenih vozila po dubini snijega višoj od 50 centimetara

Gospićane su sinoć iza 21.30 uznemirile sirene četiriju vozila Hitne pomoći. Riječ je o šestero mališana, pet žena i četiri muškarca migranata koji su se iz BiH s roditeljima u utorak poslijepodne zaputili pješice preko planine Plješevica.

Foto: MUP

Zbog vrlo niskih temperatura, jake bure i snježnih nanosa nekoliko djece pretrpjelo je ozebline, a neka su djeca i kolabirala.

Foto: MUP

- S obzirom na nepristupačnost samog terena i visoki snijeg, a kako bi mjestu mogla pristupiti vozila hitne medicinske pomoći u akciju zbrinjavanja i što žurnijeg pružanja liječničke pomoći osobama uključeni su, pored policijskih službenika, vatrogasci i djelatnici Lika cesta koji su raščistili snijeg - objavio je MUP.

Foto: PU ličko-senjska

- Kako bi im što prije bila pružena liječnička pomoć, policijski su službenici djecu starosti od 1 do 10 godine i žene, na rukama iznijeli do službenih vozila po dubini snijega višoj od 50 cm. Na mjestu događaja pružena im je liječnička pomoć, a potom su djeca i žene prevezeni u Opću bolnicu Gospić. Nakon pregleda, dvije žene zadržane su na liječenju, dok se ostale osobe nalaze u prostorijama policije gdje je u tijeku utvrđivanje njihovog identiteta, te daljnje postupanje - objavio je  MUP.

Komentari (172)
  • Isto kao i onaj majstor sto je rekao da mu je Hrvatska policija otela dijete, pa napravili potragu a on nakon par dana osvanuo u Italiji, pa na kraju u Nizozemskoj a o djetetu ni rijeci vise jer nije ni postojalo. Tako da prvo treba zbrinuti djecu a onda utvrditi dali su uopće njihova djeca. Jer tko bi normalan tjerao djecu preko planine u takvim uvjetima!!?

    16. 1. 2019,   08:42
  • Nikako mi se ne sviđa , što ti ljudi žrtvuju djecu djecu, da bi ostvarili svoje ciljeve.

    16. 1. 2019,   08:00
  • Meni nije jasno kako sa djecom mogu uopće krenit na takav put priko planine po ovoj zimi? A u bosni im dozvoljen boravak.. Ako već žele ilegalno pokušat prić neka čekaju lipša vrimena..

    16. 1. 2019,   07:49