Obavijesti

News

Komentari 70

Sestre držale 'robinju': 'Ljiljana je i na dječaku gasila čikove'

Višegodišnje zlostavljanje žene (45) u okolici Zaprešića kulminiralo je prošlog četvrtka kad se Ljiljana Z. sukobila s 'robinjom', vrijeđala je i omalovažavala, pa su se fizički sukobile...

VIDEO

Dvije sestre, 57-godišnja Liljana Z. i njezina tri godine mlađa sestra Jasenka Z. završile su kod pritvorskog nadzornika jer su više od četiri godine 45-godišnjakinju držale kao robinju.

- Ljiljani to nije prvi problem sa zakonom. Sjećam se da je prije 15-ak godina bila velika afera jer je na dječaku jednog svog radnika s kojim je bila u vezi gasila čikove. Zlostavljala je to dijete, ali izvukla se na psihu - kaže jedan mještani za Jutarnji.hr.

Strašno: Ženu kod Zagreba su godinama držale kao robinju...
Strašno: Ženu kod Zagreba su godinama držale kao robinju...

Višegodišnje zlostavljanje žene (45) u okolici Zaprešića kulminiralo je prošlog četvrtka kad se Ljiljana Z. sukobila s 'robinjom', vrijeđala je i omalovažavala, pa su se fizički sukobile. Žrtva je nakon toga odlučila zatražiti pomoć policije koja je otkrila mučne detalje da su ženu zlostavljale od kolovoza 2015.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Podsjetimo, sestre su 'robinju' zaposlile u svom trgovačkom društvu koje se bavi proizvodnjom betonske galanterije. Kad bi dobila plaću, morala je odlaziti s njima u banku i predati im veći dio. Morala je i u njihovoj kući obavljati kućanske poslove, u radne dane, vikendima i blagdanima od jutra do kasno uvečer bez godišnjih odmora i slobodnih dana. Ljiljana ju je prisiljavala da na poslu ostaje i do 23 sata, a nekad i duže, uz minimalne količine hrane. Oduzele su joj mobitel i zabranili kontakte s obitelji. 

Tijekom adaptacije žrtvine obiteljske kuće, koja je počela bez njezine suglasnosti, 57-godišnjakinja je iznijela žrtvinu liječničku dokumentaciju. Tijekom srpnja 2019., navodi zagrebačka policija, 45-godišnjakinja se na poslu ozlijedila te joj je 57-godišnjakinja zabranila da u bolnici kaže da se nesreća dogodila na njenom radnome mjestu. Nakon izlaska iz bolnice, unatoč preporuci liječnika da strogo miruje, već nakon tri dana radila je te obavljala sve potrebne poslove.

Četverogodišnji pakao završio je u četvrtak nakon što je 57-godišnjakinja tijekom svađe izvrijeđala žrtvu, čemu se ona usprotivila, a 57-godišnjakinja ju je fizički napala. Nakon svega proživljenog oštećena je odlučila zatražiti pomoć policije. Ona je provela krim istraživanje i zaustavila višegodišnje iskorištavanje žrtve. Osumnjičene su predali pritvorskom nadzorniku, a kaznenu prijavu tužiteljstvu u V. Gorici. Sutkinja istrage pustila ih je na slobodu, no ne smiju se približavati oštećenoj i kontaktirati s njom (kojoj je smještaj osigurao Crveni križ), niti odlaziti u mjesto u kojem se nalazi nekretnina oštećene. Osim toga moraju se javljati policiji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag