Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sletio s ceste: Iz provalije kod Karlobaga izvukli motociklista

None Foto: HGSS Gospić 3

Motociklist je u ponedjeljak s dionice Jadranske magistrale kod Karlobaga sletio u provaliju te je Hitna pomoć pozvala spašavatelje GSS-a kako bi ga izvukli sa nepristupačnog terena

Mađarski motociklist (43) je  sletio u provaliju s Jadranske magistrale podno Velebita, kod Karlobaga u ponedjeljak oko 13 sati.   

Ležao je u provaliji s teškim i po život opasnim ozlijedama, a hitna pomoć nije mogla do njega. Pozvali su GSS-ovce koji su ga brzo izvukli, no umro je deset sati kasnije u zadarskoj Općoj bolnici. 

- Motociklist je pao u teško pristupačan teren. Tim Hitne medicinske pomoći nije bio u mogućnosti samostalno izvući unesrećenog motociklistu. Gorski spašavatelji odmah po pozivu krenuli su na intervenciju znajući da je u ovakvim situacijama svaka minuta dragocjena. Stanje unesrećenog po dolasku spašavatelja bilo je nestabilno te je zahtijevalo brzo izvlačenje i hitan transport do bolnice. U 13.56 sati spašavatelji su izvukli unesrećenog i predali ga u kola hitne medicinske pomoći - rekli su nam u gospićkoj stanici GSS-a te dodali upozorenje da je dionica Jadranske magistrale od Senja do Starigrada Paklenice proglašena kao najatraktivnija cesta za motocikliste, ali da je potrebno imati na umu kako je jednako tako i vrlo opasna, jer su se samo tog dana dogodile tri prometne nezgode u kojima su sudjelovali motociklisti, a nekoliko je motociklista od početka godine smrtno stradalo. 

 

Komentari (10)
  • Sve ovo sto radi HGSS je hrabro, humano i besplatno. A sto kada se nedajboze, tim deckima nesto dogodi dok spasavaju ovakove jebivetre? Dobrano naplatiti onome tko iz vlastite bahatosti ili neopreza dovode u smrtnu opasnost druge.

    22. 5. 2018,   08:45
  • Motoristi su kulturni vozači

    22. 5. 2018,   05:20
  • ma to je zbog ulja na cesti....nebi on nikad divljao - ovijek je vozio unutar ograničenja cca 50-60!! hahahahahahahaha

    22. 5. 2018,   07:20