Obavijesti

News

Komentari 8

Sezona se bliži kraju: Ogromne gužve ne cestama i granicama

Sezona se bliži kraju: Ogromne gužve ne cestama i granicama
3

Zastoji i vožnja u koloni mogući su na autocestama A1, A2, A3 i A6, Jadranskoj magistrali, Istarskom ipsilonu, naplatnoj postaji Lučko, u trajektnim lukama te na graničnim prijelazima

VIDEO

Turistička sezona bliži se kraju i ovog vikenda brojni domaći i strani turisti kreću kući. Stoga se očekuje pojačan promet na svim važnijim cestama, prije svega u smjeru unutrašnjosti. 

Zastoji i vožnja u koloni mogući su na autocestama A1, A2, A3 i A6, Jadranskoj magistrali, Istarskom ipsilonu, naplatnoj postaji Lučko, u trajektnim lukama te na graničnim prijelazima na izlazu iz zemlje. 

Na graničnom prijelazu Macelj pojačan je promet vozila i na ulazu i na izlazu iz zemlje. Kolona je u oba smjera duža od kilometra, a na prelazak granice čeka se u prosjeku 30 minuta. Promet je pojačan i na autocesti Zagreb-Macelj, kod čvora Trakošćan. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uobičajeno promet je pojačan na Krčkom mostu i to u oba smjera. Ipak veće su gužve na izlazu s otoka, usporeno se vozi od Omišlja.

Rijeèki bajkeri sitnišem protiv naplate mostarine na Krèkom mostu

U splitskim lukama za vikend impresivnih 132 tisuće putnika

Kroz dvije splitske luke, zračnu i gradsku, ovoga će vikenda zrakom i morem stići impresivnih 132 tisuće putnika, doznaje se u subotu u Resniku i Trajektnoj luci Split.

Mate Melvan iz splitske zračne luke kaže kako u subotu očekuju 115 aviona sa 27 tisuća putnika, dok će u nedjelju na pistu u Resniku sletjeti i poletjeti 95 zrakoplova sa 25 tisuća ljudi.

- Kada gledamo kumulativno tri ovogodišnja ljetna mjeseca i usporedimo ih sa istim lanjskim razdobljem bilježimo povećanje od šest posto, rekao je Melvan Hini. 

Split: Gužve u trajektnoj luci

Zračna će luka, procijenio je, godinu zaključiti sa ukupno 3,3 milijuna putnika.

Gužvi će biti i u splitskoj Trajektnoj luci u koju će u tri dana vikenda doći 80 tisuća putnika i 13 tisuća vozila. 

Danijela Ivanović iz Jadrolinije kaže kako su u subotu imali i dvije izvanredne linije i to Marca Pola za Starigrad, dok Valun čeka isplovljavanje prema Supetru.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!