Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Shrvani otac: Želio sam vidjeti gdje su mi poginuli žena i djeca

None Foto: Željko Hladika/24sata 20

Potpuno izgorjeli automobil u kojemu su bila tri tijela navodno je pronašao mještanin koji je u šumi brao gljive. Nalazio se na malom platou u neposrednoj blizini izvora pitke vode Bubanec

Još se ništa ne zna, ni obdukcija još nije gotova. Molim vas, ne želim razgovarati, kratko nam poručio Dario Š., suprug Marine Š. (29) te otac curice (5) i dječačića u dobi od 1,5 godina, čija su tijela pronađena izgorjela u automobilu u šumi kraj Kutine.
Kako su nam ispričali mještani Husaina kraj Kutine, Dario je u utorak s članovima obitelji otišao na mjesto gdje je dan ranije pronađen automobil.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Vidjela sam ga u njihovu bijelom kombiju. Išli su prema šumi. Bio je blijed kao zid, jedva sam ga prepoznala. Čula sam da je tražio da ga odvedu gore kako bi vidio mjesto gdje su stradali - ispričala nam je šokirana mještanka.

Jedva su izvukli spaljeni automobil iz šume

Potpuno izgorjeli automobil u kojemu su bila tri tijela navodno je pronašao mještanin koji je u šumi brao gljive. Nalazio se na malom platou u neposrednoj blizini izvora pitke vode Bubanec, stotinjak metara duboko u šumi. Upravo zbog toga obitelj i istražitelji prvo su posumnjali da je Marina možda imala prometnu nesreću i izletjela s ceste, a da se nakon toga automobil zapalio. S mjesta gdje se nalazio automobil, kažu mještani, po blatu i lišću teško da bi se mogla vratiti na cestu.

Foto: Željko Hladika/24sata; Privatni album

- Čula sam da je djelatnik vučne službe jedva izvukao automobil nakon što je policija završila s očevidom - kazali su. Policajci su u automobilu navodno pronašli i plinsku bocu te istražuju je li i kako povezana s njihovom smrću.

- Prema nalogu Županijskog državnog odvjetništva u Sisku, tijela su poslana na obdukciju, a naloženo je i vještačenje vozila - doznali smo iz kutinske policije. Nadaju se kako će nakon obdukcije i vještačenja znati više o tome kako su preminuli te utvrditi okolnosti koje su do toga dovele.

Podsjetimo, Marina je u ponedjeljak nakon 15 sati otišla s posla iz tvrtke u Kutini u kojoj je radila i pokupila djecu kod suprugove majke. Na poslu je ostavila kuvertu naslovljenu “Za Darija”, u kojoj je ostavila nešto novca i dječju iskaznicu za knjižnicu.

Foto: Željko Hladika/24sata; Privatni album

Ponašala se uobičajeno i djelovala smireno pa nitko od kolegica koje su je vidjele na odlasku nije mogao posumnjati da je u teškom psihičkom stanju. Nakon posla pokupila je baku i odvela je frizeru. Kako bi došla do izvora kraj kojega su stradali, morala je njihovim svijetloplavim Chevroletom proći i kraj kuće svojih roditelja u Ulici Staro brdo, no njima se nije javila. Kako se s posla nije vratila kući, suprug i njegova obitelj počeli su je nazivati na mobitel. Signal je bio kao da je uređaj isključen ili nedostupan. Zabrinuti, nestanak su prijavili policiji te je krenuli tražiti po Kutini i okolnim mjestima.

Majci se požalila da je na izmaku snaga

- Nikad se nije dogodilo da se ne javlja na pozive. Odmah smo pomislili da joj se možda nešto dogodilo, da nije sletjela s ceste ili nešto - rekao nam je u ponedjeljak njezin svekar Đuro Š. Nažalost, ubrzo se pokazalo da su se njihove crne slutnje obistinile, a njihova tijela pronađena su u automobilu u šumi.

Foto: Željko Hladika/24sata; Privatni album

Njezina majka novinarima je otkrila da im se Marina posljednjih dana požalila kako joj je teško te da je na rubu nakon što je njezinu suprugu po drugi put dijagnosticiran tumor mozga. Povjerila im je da je iscrpljena jer u kući sve mora sama raditi. U travnju je počela raditi kao šefica računovodstva u Kutini, a dotad su živjeli od suprugove skromne invalidske mirovine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Strava u Kutini: U automobilu u šumi pronašli tri spaljena tijela Više na http://bit.ly/2y7jMTy Reporter: Helena Tkalčević

Posted by 24sata on Tuesday, 10 October 2017

- Ona je bila kći jedinica i njezini roditelji su sve nade polagali u nju i unuke. Mladi su se uzeli i dobili djecu, a umjesto da uživaju u životu, njezin suprug je teško obolio. Ona je, valjda, pokušavala djecu poštedjeti te muke i boli, zbog čega ih je često i dovodila roditeljima - ispričala nam je mještanka koja je u nedjelju posljednji put vidjela dječaka kako s bakom veselo trči ulicom. Dodaje da je baka uvijek strahovala kako dječak ne bi izletio na cestu pred automobile i stradao.

Nalaz obdukcije trebao bi rasvijetliti kako su poginuli

Obitelj s nestrpljenjem očekuje nalaz obdukcije koji bi trebao pokazati kako su Marina i njezina djeca poginuli. Kako doznajemo, nadaju se da su djeca preminula prije izbijanja požara te da je smrt bila brza i bezbolna. Obdukciju je naložilo Županijsko državno odvjetništvo u Sisku kako bi utvrdili uzrok smrti. Istražitelji još utvrđuju i ostale okolnosti ove strašne tragedije.

Foto: Željko Hladika/24sata; Privatni album

'Bila je sitna, ali nevjerojatne volje. Što bi zacrtala, to bi učinila'

Poznajem je cijeli život. Bila je sitna, ali nevjerojatne volje i snage. Što bi zamislila, to bi i učinila. Čula sam da joj je bilo teško zbog suprugove bolesti, vjerojatno je mislila da mora biti jaka i da će moći sve sama. Znate kako je to u malim mjestima, sramota je priznati da imaš problem i ići psihijatru. Da je barem potražila pomoć, rekla nam je šokirana mještanka Husaina kraj Kutine.

Od auta ostala samo karoserija

Kako neslužbeno doznajemo, istražitelje, koji su navikli na najgore situacije, dočekao je pravi horor. Tijela su bila neprepoznatljiva, a od automobila je ostala samo karoserija. Županijsko državno odvjetništvo u Sisku naložilo je vještačenje kako bi utvrdili uzrok požara automobila.

Komentari (147)
  • Pustite tog jadnog Daria ma miru, izgubio je sve voljeno uz tešku bolest.

    11. 10. 2017,   20:13
  • A dmine zašto na ovakvim člancima dopuštate komentiranje,ovo je crna kronika i svaki komentar je suvišan makar bio i onaj famozni RIP

    11. 10. 2017,   20:14
  • Ne kupite ljudi u sebe nista....nema gorega...ili se brinit sta ce ko rec....nek govore sta oce....vicite, urlajte,pricajte sa strucnom osobom, placite ako vam je u nekom momentu tesko....najgore je potiskivat bol I patnju jer to nazalost dovede do ovoga cega je dovelo ovu mladu zenu

    11. 10. 2017,   21:28