Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Roditelji shrvani, susjedi su u očaju: 'Taj dječak je bio zlatan'

None Foto: Jurica Karan/ePodravina

Kupači na jezeru Čingi-Lingi su plivali i ronili ne bi li u ponedjeljak uvečer našli 11-godišnjaka koji je nestao u vodi. Njegova braća i sestre plakali su na obali

Roditelji dječaka u dobi od 11 godina, čije su tijelo u ponedjeljak u jezeru pronašli policijski ronioci, bili su shrvani od bola. Nijemo su gledali u daljinu, jecali bez želje da išta govore, kad smo ih u utorak posjetili u bjelovarskom prigradskom naselju Ćurlovac.

- Nemamo snage - rekli su kratko nakon strašne tragedije.

Na užas svih mještana Ćurlovca, dječak ih je zauvijek napustio kad je u ponedjeljak s majkom te braćom i sestrom otišao na kupanje na jezero Čingi-Lingi nedaleko od Molvi. Nestao je u mutnim i hirovitim vodama, koje Bjelovarčani zovu svojim “morem”. Našli su ga oko 21.10 sati, 20 metara od obale, na dubini od oko šest metara.

Mnogi od kupača su se, nakon bolnog povika, dva sata ranije pridružili šokiranoj majci u potrazi za 11-godišnjakom. Njegova braća i sestre nisu ulazili u vodu te su samo neutješno plakali sjedeći uz obalu.

RONIOCI IZVUKLI TIJELO Tragedija kod Molvi: Dječak se utopio na kupanju s obitelji

- Gledali smo u labudove koji su došli k obali, a kad smo registrirali da jedan dječak malo dalje viče da mu se brat utapa, tog dječaka više nije bilo na vidiku. Nestao je s površine vode. Muškarci su odmah počeli roniti. Dječakova majka je ukopanog pogleda jecajući govorila: ‘Sad je tu bio, evo ovdje’. Pritom je pokazivala prstom mjesto gdje je iznenada nestao - ispričala je za Jutarnji čitateljica M. K., koja je svjedočila tragediji.

Inače, jezero Čingi-Lingi je poznato po travama koje rastu gotovo do same površine, a zbog iskapanja šljunka na nekim mjestima su i virovi koji su svladali i puno bolje plivače. Tragedija je i puno veća jer je, po pričanju svjedoka, dječak taj dan prvi put proplivao. Unatoč tome što na njegovu tijelu dežurni mrtvozornik nije pronašao nikakvih tragova koji bi upućivali na neke druge razloge nestanka pod vodom osim utapanja, bjelovarsko Županijsko državno odvjetništvo je za utorak u koprivničkoj Općoj bolnici zatražilo detaljnu obdukciju.

Susjedi s kojima smo razgovarali imaju samo riječi hvale za roditelje koji imaju petero djece. Govore kako su djeca vrijedna i svi od reda odlični učenici, a posebice im je srcu prirastao stradali 11-godišnjak, za kojeg kažu da je bio zlatan.

Komentari (22)
  • Nema djeteta koje nije zlatno ! Nema vece tragedije od smrti djeteta . Najiskrenija sucut obitelji !

    14. 8. 2019,   16:35
  • Mene samo zanima.kako imate, ma ne srca nego obraza ic pitat roditelje za komentare u ovakvoj situaciji, kako?

    14. 8. 2019,   17:12
  • Ovo je strasno. Pocivao u miru momcicu. 😢Uzmite djecu i odvedite ih na bazene a ne po tim divljim rijekama.

    14. 8. 2019,   16:08