Obavijesti

News

Komentari 524

'Našim poginulima nije žao što su poginuli jer Hrvatska je tu'

'Našim poginulima nije žao što su poginuli jer Hrvatska je tu'
4

Kolinda Grabar Kitarović posjetila je Vukovar. Na zadnjem skupu uoči prvog kruga predsjedničkih izbora govorila je o poginulim hrvatskim braniteljima...

VIDEO

Kolinda Grabar-Kitarović kampanju će večeras završiti u Vukovaru.

POGLEDAJTE VIDEO:

Govorila je o poginulim hrvatskim braniteljima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Sigurna sam da našim poginulima nije žao što su poginuli, jer Hrvatska je tu - rekla je aktualna predsjednica.

Snažno se usprotivila postavljanju dvojezičnih ploča u Vukovaru, a posebno je pozdravila gradonačelnika Ivana Penavu. 

Milanović i Kolinda izjednačeni, Škoro značajno pao - na 18%
Milanović i Kolinda izjednačeni, Škoro značajno pao - na 18%

Andrej, hvala tebi na povjerenju i što ste ti i tvoja Vlada učinili za Vukovar, ali večeras je tu čovjek kojeg želim posebno pozdraviti, gradonačelnik Penava. Znam da ti je često teško - kazala je.

- Treba hodati u cipelama gradonačelnika Penave, da bi se znalo što on susreće svakog dana na ulicama. Nema odlikovanja većeg od gradonačelnika Vukovara - rekla je i dodala kako je pustila suzu pri posjetu razrušenom vodotornju.

- Nekako su prolazile godine nikad nisam bila gore. I kad sam se sjetila priča mog savjetnika Ante, koliko je puta pokušao preplivati Vuku i Dunav, i kad se sjetim svih onih koji su izlazili iz podruma, ne možeš ne pustiti suzu - rekla je Kolinda.

Kolinda i Milanović vode mrtvu trku, Škoro pobjednik 2. kruga
Kolinda i Milanović vode mrtvu trku, Škoro pobjednik 2. kruga

- Neka nitko ne misli da će Vukovar biti išta drugo, osim hrvatski - rekla je i ponovila svoju tezu da je Hrvatsku izvukla “iz regiona”, te da je svojim radom spriječila “neke nove neobalkanske ideje”. 

 Za svoj predizborni program je rekla da je nastao iz naroda te se zato za taj program ne može reći da je samo Kolindin nego prije svega narodni program.

U pozdravnoj riječi posebice je pozdravila Katu Zadro, suprugu vukovarske ratne legende Blage Zadre, te hrvatskog branitelja i ratnog stradalnika Marijana Živkovića, kojemu se sudilo zbog razbijanja dvojezičnih ploča u Vukovaru, a koji je nedavno na vukovarskom Općinskom sudu oslobođen optužbi.

- Ja ne mogu utjecati na pravosuđe ali mogu utjecati na razmišljanje u hrvatskoj javnosti, da je pravda, ljudski život i dostajanstvo bitnije od bilo čega drugoga - rekla je Grabar-Kitarović istaknuvši da je s Vukovarcima bila svih pet godina predsjedničkog mandata, a ne samo u kolonama sjećanja.

Po njezinim riječima, da bi se mogli rješavati problemi u Vukovaru, mora se poznavati taj grad, njegovo srce i duša.

- Često kažem, treba se hodati u cipelama gradonačelnika Penave da bi se znalo što on susreće svakoga dana na ulicama vašega grada. Ali, nema većeg priznanja u Hrvatskoj od toga nego biti gradonačelnikom Vukovara - rekla je zahvalivši Penavi na iskazanoj potpori.

Brojnim članovima i simpaziterima HDZ-a, među kojima  je bio  i predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković te više ministara, poručila je kako nikada nije dopustila da itko vrijeđa Domovinski rat i hrvatske branitelje, kao što nije dopuštala da se proziva vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, niti policija, a posebno su joj na srcu obitelji nestalih.

Ponovila je da je u pet godina mandata Hrvatsku "učinila boljom i sigurnijom zemljom izvukavši je iz 'regiona'" te učvrstila njezinu poziciju u srednjoj Europi i Mediteranu.

"I to je razlog zašto su ovi izbori bitni, da spriječimo neke nove, neobalkanske ideje", rekla je Kolinda Grabar-Kitarović.

Predsjednik Vlade  Andrej Plenković pozvao je građane Vukovara i Hrvatske da svoj glas na nedjeljnim izborima daju Kolindi Grabar-Kitarović za koju je istaknuo da ima postignuća, ugled, znanje, program i odvažnost.

- Ova Vlada vodi politku vrlo jasnu i nedvosmislenu u cilju pomoći Slavoniji. To je ono što radimo i što ćemo raditi - rekao je Plenković  dodajući kako je u tom programu jedinstveno djelovanje i predsjednice Republike i Vlade.

Govorili su i vukovarski i vinkovački gradonačelnici Ivan Penava i Ivan Bosančić, predsjednik vukovarsko-srijemskog HDZ-a Dražen Milinković, predsjednik vukovarkog HDZ-a Damir Barna te Staša Hill Mađarević, kći u obrani Vukovara 1991. ubijenog bojnika Alfreda Hilla.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 524
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.