Obavijesti

Promo sadržaj

Sigurnost na cestama ne smije biti slučajnost. Kao ni život.

Sigurnost na cestama ne smije biti slučajnost. Kao ni život.
1

Već u veljači ove godine, statistike su počele pokazivati da bi smrtnost na hrvatskim cestama mogla rasti. To je nažalost potvrđeno brojkama u kolovozu

MUP je tada objavio da je na cestama stradalo 204 ljudi, troje više nego u razdoblju prošle godine. Uz to, 150 je ljudi ozlijeđeno. Kao vodeći uzrok smrti navedna je prekomjerna brzina. 

Unatoč crnim statistikama, europske su ceste i dalje uvjerljivo najsigurnije u svijetu i sigurno ćete se složiti da je i jedan jedini izgubljeni život - jedan previše. 

No, zanemarimo na trenutak statistiku, jer smrt bliske nam osobe nikada nije tek statistika ili broj. Događaj je to koji obilježi cijele živote obitelji i prijatelja djece, žena i muškaraca čiji se život ugasio za upravljačem ili pod kotačima jurećeg vozila. 

Zbog toga se svatko od nas mora zapitati kako učiniti sve što je u našoj moći kako bismo doprinijeli sigurnosti na cestama, kako za nas, tako i za sve ostale. 

Kako smo dobrano zagazili u zimsko vrijeme, skraćene dane i snižene temperature, što podrazumijeva i rizičnije uvjete na cestama, prvi korak koji moramo napraviti je opremanje našeg vozila najboljom mogućom zimskom opremom. 

Drugi i ništa manje važan korak je - naš oprez. U prometu smo uvijek okruženi drugim ljudima; neki od njih su nervozni, neki su umorni, neki su novi vozači, neki su iskusni, a mnogi su i neiskusni. Na to ne možete utjecati. Stoga - imajte strpljenja i poštujte tuđi život jer ćete tako najbolje zaštititi vlastiti. Poštujte prometne znakove, ograničenja brzine i prilagodite se uvjetima na cesti. 

I ne zaboravite da je i osiguranje vozila, ali i vaše životno osiguranje, jedan od najvažnijih elemenata sigurnosti i smanjivanja rizika od neželjenih posljedica, pogotovo u financijskom smislu.

Jer, kad bolje promislimo, sigurnost nije i ne smije biti slučajnost. Baš kao ni život. 

Više o ovoj temi na www.24sata.hr/sigurnost-nije-slucajnost.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Pet savršenih lokacija za fotografiranje u Hrvatskoj koje morate posjetiti
PROMO

Pet savršenih lokacija za fotografiranje u Hrvatskoj koje morate posjetiti

Hrvatska je zemlja bogate povijesti, spektakularne prirode i nevjerojatnih prizora koji ostavljaju bez daha

HUB i EIB pokreću dvogodišnju edukaciju mladih poduzetnika i srednjoškolaca
PROMO

HUB i EIB pokreću dvogodišnju edukaciju mladih poduzetnika i srednjoškolaca

Incijativa „Financije za nove generacije" ključan je korak u osnaživanju financijske pismenosti i poduzetničkog duha među mladim generacijama u Hrvatskoj
Ante Cash otkriva kako biti kreativan s pur pjenom
PROMO

Ante Cash otkriva kako biti kreativan s pur pjenom

U Antinoj Garaži danas se kupamo u pur pjeni. Zašto je ona neizostavan dio svakog gradilišta, na svoj način pokazuje vam Ante Cash.