Obavijesti

Promo sadržaj

Sigurnost na cestama ne smije biti slučajnost. Kao ni život.

Sigurnost na cestama ne smije biti slučajnost. Kao ni život.
1

Već u veljači ove godine, statistike su počele pokazivati da bi smrtnost na hrvatskim cestama mogla rasti. To je nažalost potvrđeno brojkama u kolovozu

MUP je tada objavio da je na cestama stradalo 204 ljudi, troje više nego u razdoblju prošle godine. Uz to, 150 je ljudi ozlijeđeno. Kao vodeći uzrok smrti navedna je prekomjerna brzina. 

Unatoč crnim statistikama, europske su ceste i dalje uvjerljivo najsigurnije u svijetu i sigurno ćete se složiti da je i jedan jedini izgubljeni život - jedan previše. 

No, zanemarimo na trenutak statistiku, jer smrt bliske nam osobe nikada nije tek statistika ili broj. Događaj je to koji obilježi cijele živote obitelji i prijatelja djece, žena i muškaraca čiji se život ugasio za upravljačem ili pod kotačima jurećeg vozila. 

Zbog toga se svatko od nas mora zapitati kako učiniti sve što je u našoj moći kako bismo doprinijeli sigurnosti na cestama, kako za nas, tako i za sve ostale. 

Kako smo dobrano zagazili u zimsko vrijeme, skraćene dane i snižene temperature, što podrazumijeva i rizičnije uvjete na cestama, prvi korak koji moramo napraviti je opremanje našeg vozila najboljom mogućom zimskom opremom. 

Drugi i ništa manje važan korak je - naš oprez. U prometu smo uvijek okruženi drugim ljudima; neki od njih su nervozni, neki su umorni, neki su novi vozači, neki su iskusni, a mnogi su i neiskusni. Na to ne možete utjecati. Stoga - imajte strpljenja i poštujte tuđi život jer ćete tako najbolje zaštititi vlastiti. Poštujte prometne znakove, ograničenja brzine i prilagodite se uvjetima na cesti. 

I ne zaboravite da je i osiguranje vozila, ali i vaše životno osiguranje, jedan od najvažnijih elemenata sigurnosti i smanjivanja rizika od neželjenih posljedica, pogotovo u financijskom smislu.

Jer, kad bolje promislimo, sigurnost nije i ne smije biti slučajnost. Baš kao ni život. 

Više o ovoj temi na www.24sata.hr/sigurnost-nije-slucajnost.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.