Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sijamske blizanke ostavili su u bolnici, napokon će ih operirati

None Foto: 24sata/ilustracija 3

Osam godina blizanke Veena i Vani živjele su u bolničkoj sobi te se o njima brinulo medicinsko osoblje. Tek nedavno roditelji su dali svoj pristanak za operaciju

Nakon što su osam godina živjele u bolnici, sijamske blizanke Veena i Vani napokon idu na operaciju, piše Daily Mail

Osmogodišnje Veena i Vani rođene su spojenih glava. Roditelji su ih nakon rođenja ostavili u bolnici Hyderabad u Indiji. Osam godina živjele su u bolničkoj sobi te se o njima brinulo medicinsko osoblje. Tek nedavno roditelji Maragana Murali (45) i supruga Naga Laxmi (40) dali su pristanak za operaciju.

- Nismo željeli dati pristanak jer nam liječnici nisu mogli garantirati da će djevojčice preživjeti. Zdrave su, sretne i pametne. Nismo mogli riskirati da jednu izgubimo. Sada se molimo da sve bude u redu - rekla je Naga. 

Kada je u listopadu 2003. godine rodila blizanke, majka Naga bila je bez svijesti. Vidjela ih je tek 15 dana nakon rođenja.

- Bila sam devastirana. Plakala sam mjesecima. Nismo ih željeli ostaviti, ali nismo imali izbora. Jedva smo imali novca da imamo gdje živjeti - rekla je. 

Često su ih posjećivali, zajedno s još dvije kćeri. Početkom godine pozvali su ih liječnici i kazali da su pronašli stručnjake koji će djevojčice operirati. 

- Operacija je moguća jer imaju razdvojene mozgove. Problem je što dijele jednu od glavnih krvnih žila pa postoji rizik - rekao je kirurg Narendra Kumar. 

Komentari (8)
  • sreća velika da je moguća operacija. ne mogu ni zamisliti kako im je život do sada izgledao...:( nadam se da će sve dobro proći. koja će to veselje biti kada će jednom svaka moći potrčati kuda ona želi!

    12. 2. 2012,   14:44
  • težak život i neizvjesna budućnost,nažalost tako sirotinja širom svijeta prolazi

    12. 2. 2012,   17:04
  • sretno djevojčicama i doktorima jer ovo neće biti lagan zahvat i ima puno stvari koje bi mogle zakomplicirati situaciju,ali ne želim o tome..sve najbolje i sretno!

    12. 2. 2012,   15:20