Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Šije i dizajnira iako ima samo jedan zdravi prst

None Foto: H.Jelavić

Unatoč fizičkim nedostacima Šibenčanka Karmen iza sebe ima čak 18 modnih revija. Na obrani diplome profesori su priznali da joj se dive

Ne znam razlog, no ruke su mi deformirane. Na desnoj imam jedan prst, a na lijevoj pet deformiranih prstiju, priča Karmen Herceg (30) iz Šibenika, koja se rodila s deformacijama na šakama. Modna dizajnerica sa 18 revija, uključujući i Fashion Week u Zagrebu prošloga svibnja, odmalena šije i plete. U osnovnoj školi je šivala haljine za lutke, sa 18 je iskukičala prvu majicu, a sa 20 godina je imala prvu reviju u šibenskoj kinodvorani. Živi s roditeljima, no financijski je samostalna.
- Služim se lijevom rukom, a sama crtam i šijem. Naučila sam se boriti za sebe jer me roditelji Zvonimir i Snježana nisu tretirali kao bolesnika. Drugi mi nisu lako dopuštali da se dokažem. Iznenade se kad me vide, no vole moj rad - objašnjava Karmen.
Profesori na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu u početku nisu vjerovali u njezin uspjeh, a na obrani diplome su priznali da joj se dive. Karmen brine o drugima pa je revijom za Dječji odjel Opće bolnice u Šibeniku skupila 200.000 kuna.

Komentari (1)
  • Svaka čast ovakvim ljudima koji se ne predaju i koji nam pokazuju kako se sve može sa upornošću! Šta bi na to rekli svi oni koji se ubijaju radi gluposti i problema svaki dan i pune su ih novine... a ova hrabra cura se bori i dokazala je da se sve može!

    28. 11. 2007,   11:50