Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Silne afere ne štete HDZ-u, a potpora SDP-u i dalje u padu

None Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

GORE-DOLJE: HDZ je najjača stranka trenutno u Hrvatskoj. No da su danas izbori, opet bi morali koalirati da bi preuzeli vođenje zemlje

Najvažnija tema za 28 posto građana početkom studenog bila je situacija u Uljaniku, potom problem migranata za oko 10 posto ispitanika važniji je od problema mirovinske reforme - o čemu brine samo osam posto ljudi. Vidljivo je to iz redovitog mjesečnog istraživanja agencije Promocije plus o društvenim i političkim preferencijama CRO Demoskop, provedeno početkom studenog.

Iz istiog istraživanja, naime, vidljivo je da bi HDZ bi dobio najviše glasova da su danas izbori. Izašlo bi od 53 do 59 posto birača, a za HDZ bi glasovalo 28,4 posto njih (prema 27,5 posto iz listopada). Toj stranci nisu naštetila ni zbivanja u brodogradilištima, afera s lažnim SMS-ovima niti najnoviji spor na relaciji Vlada – predsjednica Grabar Kitarović.

SDP je, pak, zabilježio novi najniži rezultat (sada 17,4 posto prema 17,7 posto iz listopada). Živi zid je na trećem mjestu - za njih s izborom od 12,1 posto (malo manje od prošlomjesečnih 12,4 posto). Most je zaustavio tromjesečni negativni trend te je ovaj mjesec zabilježio izbor od 6,3 posto (prije mjesec dana 6,0 posto).

SDP najmanje u zadnjih godinu dana, toliko in toliko, pa su u godinu dana pali za više od 5 posto. Zato raste Živi zid, koji bi dobili 12 posto glasova.

Komentari (82)
  • Uzbuna u kokošinjcu, kukurikavci se međusobno čerupaju. Pa i neka, dosta je bilo i njihove tiranije. Zabrinjava da ni to ne utječe na rating hdz-a, „drugo oko“ ostaje/postaje jedina relevantna opcija……sve ostalo je apsolutna NIŠTICA! No ipak ima jedna svijetla točka, jedina nada, a to je Kolinda Kitarović, čuvaj te ju i poštujte balkanci mada ju ne zaslužujete!

    8. 11. 2018,   20:43
  • Čuvajte se domoljuba, najvece zlo te zemlje.

    9. 11. 2018,   04:32
  • Nije mi jasno ko radi ove ankete ali mislim da su namještene.

    9. 11. 2018,   07:51