Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Silno je željela djecu: Nožem je trudnici izrezala bebu iz utrobe

None Foto: screenshot/Youtube

Šefka Hodžić iz sela Jusići u BiH nakon devet godina braka bila je toliko očajna što ne može roditi da se 1969. odlučila na tako stravičan zločin da se i danas smatra najmonstruoznijim ženom ubojicom na Balkanu

One su svojom okrutnošću i monstruoznošću šokirale svijet. Zlodjela koja su učinila prenerazila su svakoga tko je čuo za njih. One su uživale u mučenjima i užasima i malo koga su štedjele.. Donosimo vam specijal o najokrutnijim ženama u povijesti..

Godinama je Šefka Hodžić iz sela Jusići kraj Zvornika trpjela pitanja o tome kad misli postati majka. U to vrijeme, 60-ih godina, u zabitim dijelovima zemlje nije bilo veće sramote za ženu nego da ne može roditi djecu. Očajna i nesretna Šefka nakon nekog vremena odlučila se na najgori i najsvirepiji zločin. Ubiti trudnicu i ukrasti joj dijete. S tri hica iz pištolja najprije je ubila svoju prijateljicu Aliju Hasanović, a zatim joj nožem rasporila trbuh iz kojeg je izvadila bebu.

Rođena u vrijeme Drugog svjetskog rata u zabitom selu gdje nije bilo ni škole, Šefka Hodžić završila je tek dvogodišnji tečaj opismenjavanja. Sa 17 godina Šefka, koja je inače slovila kao seoska ljepotica ,udala se za građevinskog radnika Nedžiba Hodžića, muškarca sklonog alkoholu koji ju je tukao i stalno prebacivao što ne može ostati trudna.

Foto: screenshot/Youtube/Twitter

Iako prve godine braka nisu bile nasilne, poslije im je brak postao pravi pakao. Nedžib se svaku večer opijao u lokalnoj gostionici a kad su ga jednom prilikom pitali tuče li svoju ženu on je začuđeno odgovorio: A što, pa zar vi svoju ne tučete?

Teško podnosila svoju neplodnost

Šefka je bila toliko nesretna u braku, što zbog nasilnog muža što zbog toga što nikako nije uspijevala ostati trudna, da se jednom prilikom pokušala ubiti. Susjed ju je vidio i spasio.

Nakon toga je odlučila glumiti trudnoću. Ispod haljine nosila bi jastuk i tako hodala po selu. Svi su uskoro počeli pričati da će i Šefka napokon postati majka. No ona nije znala što im reći nakon devet mjeseci. I onda se dosjetila kako bi mogla doći do bebe.
U isto vrijeme dok je Šefka glumila trudnoću dijete je očekivala i njezina prijateljica Alija Hasanović.

Trebala je roditi početkom listopada. I onda se 6. listopada u selu se održavala proslava, seoska svetkovina uz glazbu i piće. Šefka i Alija su se družile. Trudna Alija nije se vratila kući. I dok su svi krenuli u potragu za njom po selu je odjeknula vijest da je Šefka rodila. Susjede su joj odmah došle u kuću i zatekle je u krevetu s bebom u naručju. Ubrzo su shvatile da je beba mrtva. Alija je sljedeće jutro pronađena izmasakrirana, rasporenog trbuha na njivi. Bebe nije bilo.

'Treba tražiti ženu koja ima dijete, a nije ga rodila'

Nikome nije bilo jasno tko bi mogao počiniti takav stravičan zločin. Tada je iskusni patolog iz Tuzle, dr. Milan Vušić zaključio da je bebu sigurno ukrala neka žena koja nije mogla roditi a htjela je dijete.

Kazao je inspektorima: Dijete je iz majčine utrobe mogao oteti samo netko tko ga je jako želio. Treba tražiti ženu koja ima dijete, a nije ga rodila - kazao im je patolog

Šefka je prijavila rođenje i smrt kćerkice kojoj je dala ime Fatima. Inspektori su brzo zaključili da bi to mogla biti ona. Nakon liječničkog pregleda ustanovilo se da 26- godišnja Šefka nikad nije rađala i da nikad nije ni bila trudna. Osam mjeseci nakon zločina osuđena je na smrt strijeljanjem, ali je na kasnijem ponovljenom suđenju kazna smanjena na 20 godina zatvora. 
Branio ju je Filota Fila, tada najpoznatiji odvjetnik u Jugoslaviji. Javnost ju je prozvala 'žena monstrum' i 'kraljica zločina'.

Pomilovana nakon 13 godina

Šefka nije na sudu priznala krivicu te je optuživala druge da su to učinili, a sud je ipak na kraju prihvatio tezu obrane da nije bilo riječi o podmuklom zločinu, nego o ubojstvu na mah. 

Šefka je odlukom Predsjedništva Bosne i Hercegovine pomilovana i puštena na slobodu na Dan Republike 1982. godine. Promijenila je identitet, ponovo se udala i dobila dijete. Do prije desetak godina navodno je živjela negdje u Vojvodini.

Stručnjaci koji su se bavili njezinim slučajem složili su se kako uzrok ovakvog zločina leži upravo u običajima jedne zajednice, odnosno činjenici da je živjela u društvu u kojem je bio grijeh ako žena ne može roditi. 
 

Tema: History

Komentari (4)
  • Sječam se toga,bil sam klinac.

    11. 9. 2018,   07:23
  • ona dobivala batine i nije mogla roditi. pa nakon sto se je preudala zatrudnila je. bas me zanima tko je bio tu problem za trudnocu. ona ili muz?

    11. 9. 2018,   08:47
  • Ona se preudala i dobila dijete a njena prijateljica i njeno nerođeno dijete pod zemljom. 13 godina u zatvoru za dva okrutna ubojstva to je strašan nesrazmjer. Ona živi novi život pod novim imenom a gdje je tu grižnja savjesti.

    11. 9. 2018,   16:22